National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Η προώθηση νέων τεχνολογιών βασικός στόχος της Ημερίδας Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας στο πλαίσιο της Έκθεσης Infralympics-Athens 2000.

Παρουσίαση περισσότερων από 50 τεχνολογίων στους τομείς: Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Αυτοματισμοί, Κατασκευές, Υλικά  

01-11-2000

Με μεγάλη συμμετοχή ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών και ερευνητικών φορέων πραγματοποιείται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2000, η Ημερίδα Μεταφοράς Τεχνολογίας που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας, στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO (Λ. Κηφισίας 39, Mαρούσι, Αίθουσα Συνεδριάσεων 1ου ορόφου, 09.00-18.00). Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης "Infralympics-Athens 2000/BIDEX 2000 και έχει ως στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών.   

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν 52 νέες τεχνολογίες στους τομείς: Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Αυτοματισμοί, Κατασκευές, Υλικά. Ο κατάλογος των τεχνολογιών που έχουν αποσταλεί στο Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (διατίθεται έντυπα και ψηφιακά) και θα διακινηθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, περιλαμβάνει 70 συνολικά τεχνολογίες, που έχουν αναπτύξει εταιρείες και άλλοι φορείς από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Τσεχία και την Ιρλανδία.

Πρόκειται για νέες τεχνολογίες, πολλές από τις οποίες παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον (ειδικά λογισμικά, συστήματα ασφαλείας, εφαρμογές γλωσσικής τεχνολογίας, έξυπνα συστήματα μεταφορών, εφαρμογές πολυμέσων και e-learning, μέθοδοι επεξεργασίας αλουμινίου και μετάλλων, φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές, κ.ά.).  

Στην Ημερίδα συμμετέχουν μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς (Unibrain, Heletel, Hitech, Datalex, IΕΛ, Multimedia Systems Center, ITS, Neurosoft, Marac, Industrial Systems Institute, European Informatics, Finatec, Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής "Δημόκριτος", Inte*learn, Crypto,  Εργαστήριο Βιοϊατρικής ΕΜΠ, Space Hellas, Group Egnatia, Business Innovation, Expertnet, Algosystems, EΒΕΤΑΜ, Spiti, Monotherm, Eγνατία, RAM Europe, Lokovitis, Electromec, Betofil).

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας συμμετέχει στην "Infralympics-Athens 2000/BIDEX 2000" (2-5 Νοεμβρίου 2000) με ξεχωριστό περίπτερο (J21), στο οποίο θα φιλοξενηθούν μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας, καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Με τη διοργάνωση της παραπάνω Ημερίδας, το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας υποστηρίζει ενεργά τις ελληνικές εταιρείες και ερευνητικούς φορείς στην προώθηση των τεχνολογιών τους και στη σύναψη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και οι τεχνολογίες που θα προωθηθούν κατά τη διάρκειά της, παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας. 

Πληροφορίες
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
κ. Γιώργος Αποστολόπουλος,
τηλ.: 7273920
fax: 7246824
e-mail: gapo@ekt.gr 
κα. Ελισάβετ Λαγού
τηλ: 7273918
fax: 7246824
e-mail: elagou@ekt.gr

 

 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
"Infralympics- Athens 2000/BIDEX 2000
Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001