National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

To Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας στην Έκθεση AquaPartners 2000

Η σύναψη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον κλάδο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, βασική επιδίωξη της παράλληλης εκδήλωσης "Ημερίδα Μεταφοράς Τεχνολογίας"

27-09-2000

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (Hellenic Innovation Relay Centre) συμμετέχει στη 2η Διεθνή Έκθεση για την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες AquaPartners 2000 (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιάς, 28 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2000). Ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές εταιρείες/φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υδατοκαλλιεργειών έχει η παράλληλη εκδήλωση "Ημερίδα Μεταφοράς Τεχνολογίας" που διοργανώνεται από το Κέντρο και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (09.00-18.00, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη). 

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας - ελληνικός κόμβος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των 68 Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας - αποτελεί κοινοπραξία με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και συνεργαζόμενους φορείς τις 5 κλαδικές εταιρείες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης (ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ΕΤΑΤ, ΕΑΝΤ, ΕΤΑΚΕΙ), τον ΕΟΜΜΕΧ, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο περίπτερο του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας (Αριθμ. Περιπτ. 105) θα φιλοξενούνται Κέντρα Αναδιανομής Καινοτομίας από Νορβηγία, Ισλανδία, Αγγλία, Δανία και Γαλλία τα οποία θα συνοδεύουν ή εκπροσωπούν εταιρείες και ερευνητικούς φορείς του κλάδου της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. Στην Ημερίδα Μεταφοράς Τεχνολογίας, που διοργανώνει το Κέντρο θα συμμετάσχουν ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες και ερευνητικοί φορείς, που θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες και ερευνητικά έργα στους τομείς που καλύπτει η έκθεση. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν: ΕΚΘΕ, ΙΘΑΒΙΚ, Όμιλος Σελόντα, Νηρεύς, Simi Fish, κ.ά. Μετά το τέλος της Ημερίδας, θα διοργανωθούν προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών/φορέων, με σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών ή ερευνητικών συνεργασιών.

Δεδομένης της σημασίας της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας επιδιώκει να συμβάλλει - τόσο με τη συμμετοχή στην Aquapartners 2000 όσο και με τη διοργάνωση της ανωτέρω Ημερίδας - στη σύναψη διακρατικών συνεργασιών μεταξύ εταιρειών και ερευνητικών φορέων για μεταφορά καινοτόμων τεχνολογιών και για ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας στην Aquapartners 2000, το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και οι τεχνολογίες που θα προωθηθούν κατά τη διάρκειά της, παρέχονται από τις ιστοσελίδες του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας.

Πληροφορίες
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
κα Αργυρώ Καραχάλιου
τηλ: 7273921
fax: 7246824
e-mail: akarah@ekt.gr

 

 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής και Καινοτομίας
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001