National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Hμερίδα "Επιχειρήσεις και Ηλεκτρονικές Αγορές"

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του e-gate (δίκτυο για τη διερεύνηση του θεσμικού και τεχνολογικού πλαισίου ηλεκτρονικών αγορών) 

20-09-2000

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2000 (16.00-20.00, Θεσσαλονίκη, Συνεδριακό Κέντρο "Ν. Γερμανός", HELEXPO, Αίθουσα Β, αρ. Περιπτέρου 8, 14η INFOSYSTEM 2000) Ημερίδα με θέμα "Επιχειρήσεις και Ηλεκτρονικές Αγορές". Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις δραστηριότητες του δικτύου e-gate, θα συμμετάσχουν, με εισηγήσεις, ειδικοί στον τομέα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, οι οποίοι θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν ποικίλες πλευρές του θέματος, τις σχετικές διεθνείς εξελίξεις και τις αντίστοιχες επιπτώσεις τους σε τεχνολογικό και οικονομικό επίπεδο.

Το δίκτυο e-gate χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο της Δράσης "Ανθρώπινα Δίκτυα Διάδοσης της Ε&Τ Γνώσης" του ΕΠΕΤ ΙΙ και προωθεί την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών τεχνολογικών μονάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές αγορές. Στόχος του e-gate είναι η μελέτη και η περαιτέρω ανάπτυξη της σχετικής γνώσης και τεχνολογίας, η διερεύνηση του θεσμικού και νομικού πλαισίου για τον σχεδιασμό και εφαρμογή βέλτιστων διαδικασιών, καθώς και η ενημέρωση των στελεχών επιχειρήσεων σχετικά με τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τις δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης στον τομέα των ηλεκτρονικών αγορών.

Μέλη του e-gate είναι οι ακόλουθοι φορείς και επιχειρήσεις: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Συντονιστής), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Κέντρο Τεκμήριωσης, Synet AE, Systema AE, Exodus AE, Compupress AE, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Forthnet AE.

Στην Εκδήλωση θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις: Γ. Δουκίδης (Καθηγητής ΟΠΑ), Αθ. Χρυσάφης (εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ν. Κυρλόγλου (εκπρόσωπος ΕΒΕΑ), Κ. Ταβλαρίδης (Διευθυντής - Σύμβουλος Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών), Κ. Τζοάννης (Ειδικός σε θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, FORTHe-com ΑΕ), Γ. Γιανναράκης (Διευθυντής in.gr). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: Γ. Παπακωνσταντίνου (Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας) και Αστέριος Χατζηπαραδείσης (Εκπρόσωπος ΓΓΕΤ). Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας διατίθεται από τις ιστοσελίδες του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Πληροφορίες
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κ. Αθ. Ανδρούτσος
τηλ: 8203155- 8203158
κα  Μ. Κουτροκόη
τηλ: 7273917

 

 
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)  
14η INFOSYSTEM 2000
Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)  
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών,
Πανεπιστήμιο Πατρών
Systema AE
Exodus AE
Compupress AE
Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ
Forthnet AE
.
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:17/07/2003