National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Hμερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ποιότητα Ζωής & Διαχείριση Έμβιων Πόρων" - (5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο)

30-05-2000

Η Γενική Γραμματεία Ερευνας & Τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: Πρόγραμμα "Ποιότητα Ζωής & Διαχείριση ΄Εμβιων Πόρων" (5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ερευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ). Η Ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2000, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων (επιστήμονες και στελέχη από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, ιατρικής, βιολογίας, βιοτεχνολογίας, τροφίμων, αγροτικής έρευνας και αλιείας) για τις τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, για τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης, καθώς επίσης και τις διαδικασίες προετοιμασίας συμβολαίων. Καταληκτική προθεσμία υποβολής για την πρόσκληση με καθορισμένη ημερομηνία υποβολής είναι η 11η Οκτωβρίου 2000. Η ανοικτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς υποβολής προτάσεων που θα αξιολογηθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Ερευνα" της ΕΕ, κα Mary Kavanagh, θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τις Κεντρικές Δράσεις του Προγράμματος (Τρόφιμα, διατροφή, υγεία - Ελεγχος των λοιμωδών νόσων - Το "εργοστάσιο κύτταρο" - Αειφόρος γεωργία, αλιεία και δασοκομία και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών περιοχών - Γήρανση του πληθυσμού), καθώς και τις Δράσεις Ε&ΤΑ πολλαπλών εφαρμογών.

Η κα. Θ. Καζάζογλου εθνικός εκπρόσωπος του Προγράμματος, θα παρουσιάσει τη στατιστική αξιολόγηση της Ελληνικής συμμετοχής στις προηγούμενες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Ο Δρ. Θ. Παπάζογλου από το ΙΤΕ/Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser, θα παρουσιάσει τις Εκπαιδευτικές υποτροφίες ως συνοδευτικό μέτρο στο Πρόγραμμα. Η κα Ι. Πετροχείλου από την Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τροφίμων (ΕΤΑΤ ΑΕ) θα αναφερθεί στην προώθηση της καινοτομίας και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων σε ερευνητικές και τεχνολογικές δραστηριότητες.

Μετά το τέλος της Ημερίδας θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις με την εκπρόσωπο της ΕΕ κατόπιν προσυνεννόησης με το ΕΚΤ.

Πληροφορίες
ΕΚΤ, ΓΓΕΤ: Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα "Ποιότητα Ζωής και Διαχείριση ΄Εμβιων Πόρων"
EKT ΓΓΕΤ
Κα Αργυρώ Καραχάλιου
τηλ: 7273921
fax:7246824
e-mail: akarah@ekt.gr)
Κα Θεοδοσία Καζάζογλου
τηλ: 7775222
fax: 7714153
e-mail: theok@gsrt.gr)

 

 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001