National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Εργασίας - "Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε Προγράμματα Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης"  

10-05-2000

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας και ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) - διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας με θέμα "Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ιntellectual Property Rights, IPR) σε Προγράμματα Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για θέματα Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΙPR-Helpdesk), την Τρίτη 16 Μαϊου 2000 (9:00 - 16:00) στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Κατά την πρωινή συνεδρία θα παρουσιαστούν, από εκπροσώπους του IPR-Helpdesk, οι δράσεις του Γραφείου, και στη συνέχεια θα γίνει εκτενής παρουσίαση θεμάτων IPR που αφορούν τα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο). Κατά το δεύτερο μέρος της Συναντησης θα παρουσιαστούν τα εργαλεία προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας (Διπλώματα ευρεσιτεχνίας, Βιομηχανικά μοντέλα και σχέδια, Copyrights, κλπ.) σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, που αφορούν προγράμματα έρευνας.

Στη Συνάντηση Εργασίας θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε δικηγόρους, καθώς και σε φορείς/εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, θα λειτουργεί Εκθετήριο του IPR-Helpdesk, στο οποίο θα γίνεται παρουσίαση και επίδειξη του website του IPR-Helpdesk (εκπαιδευτικοί οδηγοί, online ενημερωτικό δελτίο, κλπ.), καθώς και επίδειξη της υπηρεσίας esp@cenet (βάση δεδομένων, ελεύθερης πρόσβασης σε 30 εκατομμύρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας από όλο τον κόσμο).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κ. Μαργαρίτης Προέδρου
τηλ.: 01 7273966
fax: 01 7246824
e-mail: mproed@ekt.gr
κ. Αργυρώ Καραχάλιου
τηλ.: 01 7273921
fax: 01 7246824
e-mail: akarah@ekt.gr

 

 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001