National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για τη δράση "Μελλοντικές και Νεοεμφανιζόμενες Τεχνολογίες" του Προγράμματος IST 

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2000
Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

23-03-2000

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Information Society Technologies (Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών), διοργανώνει Ημερίδα η οποία θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση της Δράσης:

"Μελλοντικές και Νεοεμφανιζόμενες Τεχνολογίες" (του Προγράμματος IST)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2000 (09:00-14:00) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Η συγκεκριμένη Δράση "Μελλοντικές και νεοεμφανιζόμενες τεχνολογίες" καλύπτει:

α. Oποιεσδήποτε ιδέες που αναφέρονται στις Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών, εφόσον οι ιδέες αυτές είναι Καινοτόμες και έχουν προοπτικές επίδρασης στη βιομηχανία και την κοινωνία, και

β. Υποστηρίζει την έρευνα η οποία είτε είναι διεπιστημονική είτε αφορά σε ένα νεοεμφανιζόμενο επιστημονικό κλάδο με στόχο τη σύνδεση και τη ροή ιδεών, πρωτοβουλιών και ανθρώπων μεταξύ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της βιομηχανίας στην ΕΕ.

Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Γληνός, από τη Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία των Πληροφοριών" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος μετά την αναλυτική παρουσίαση της τρέχουσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, θα αναφερθεί στις διαδικασίες υποβολής, αξιολόγησης προτάσεων και προετοιμασίας συμβολαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος IST.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν από τον Καθηγητή κ. Π. Σπυράκη, Εθνικό Εκπρόσωπο του Προγράμματος IST, τα πρώτα αποτελέσματα της Ελληνικής συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση σχεδίων έργων (project ideas), από τους συμμετέχοντες, με στόχο την αναζήτηση δυνητικών εταίρων για την υποβολή Προτάσεων. Μετά τη λήξη της Ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κ. Γληνό.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κα Μ. Κουτροκόη
τηλ.: 01-7273917
fax: 01 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
κα Δ. Φαρμάκη
τηλ.: 01-7273954
fax: 01 7246824
e-mail: dfarma@ekt.gr

 

 
Περισσότερα για την εκδήλωση 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001