National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Σημαντικός ο ρόλος των βιβλιοθηκών στην Κοινωνία των Πληροφοριών 

08-03-2000

"Οι βιβλιοθήκες αποτελούν τους κόμβους του παγκόσμιου ιστού γνώσης, και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην Κοινωνία των Πληροφοριών". Με αυτά τα λόγια, ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), κ. Ευάγγελος Μπούμπουκας, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας "Βιβλιοθήκες και Εκπαίδευση" που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (8 και 9 Μαρτίου 2000) στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Η Διημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Τμήμα Βιβλιοθηκών, Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό απηύθηνε εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Α. Ζησιμόπουλος. Σε χαιρετισμό του ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ, κ. Ν. Ζαχαρόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη διείσδυσης του βιβλίου σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω της τεχνολογίας (Ιnternet, ψηφιακές βιβλιοθήκες), της παιδαγωγίας και της επιστήμης (βιβλιοθηκονομία).

Ακολούθησαν εισηγήσεις από έμπειρους και καταξιωμένους Ερευνητές και Καθηγητές. Ο κ. Μ. Κασσωτάκης, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας αναφέρθηκε στη σχέση του βιβλίου και των βιβλιοθηκών με την διάφορες μορφές διδασκαλίας, τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι να εκπαιδεύσει μαθητές και καθηγητές στην αναζήτηση της γνώσης (σε βιβλία, CD-ROMs, τράπεζες πληροφοριών, κ.α.). Ο συγγραφέας Β. Βασιλικός, Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, μίλησε, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, για τη σχέση λογοτεχνικού βιβλίου και εκπαίδευσης.

 
Περισσότερα για την εκδήλωση 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001