National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 3/11/2015
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για την Κοινωνική Πρόκληση "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" στο Πρόγραμμα "Oρίζοντας 2020" για την Έρευνα & την Καινοτομία της ΕΕ   


3 Νοεμβρίου 2015
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
(Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Bασ. Κωνσταντίνου 48) 
 

3/11/2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) της ΕΕ, διοργανώνουν ημερίδα για την Κοινωνική Πρόκληση "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" του προγράμματος "Ορίζοντας 2020" για την Έρευνα & την Καινοτομία της ΕΕ. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48).  

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του 2016-2017 για την Κοινωνική Πρόκληση 1 "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και ευημερία”. Θα παρουσιαστούν, επίσης, η "Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση" (European Innovation Partnership Active & Healthy Ageing), οι "Συμπράξεις Δημόσιου/Δημοσίου & Δημόσιου/Ιδιωτικού Τομέα" όπου υπήρξε εθνική συμμετοχή, το Τρίτο Πρόγραμμα της ΥΓΕΙΑΣ (Γενική Διεύθυνση Υγεία & Ασφάλεια Τροφίμων), καθώς και οι προτεραιότητες του τομέα της Υγείας στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αξιολογητές & επιτυχημένοι υποβάλλοντες  θα παρουσιάσουν συμβουλές επιτυχίας για διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ.

Το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”, το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία την περίοδο 2014-2020, αναμένεται να διαθέσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ στον τομέα "Υγεία, δημογραφική αλλαγή και ευημερία", συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth) και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών για την ευγηρία. Σημειώνεται ότι το 20% του προϋπολογισμού απευθύνεται σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μέσα από συνεργατικά έργα (13%) και ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ΜΜΕ (7%). Μπορείτε να βρείτε στατιστικά στοιχεία για την Ελληνική συμμετοχή  στις πρώτες προκηρύξεις της Κοινωνικής Πρόκλησης "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" στο http://metrics.ekt.gr/el/node/213

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη διεύθυνση:
http://media.ekt.gr/live 

Οι παρουσιάσεις και τα βίντεο των ομιλητών θα αναρτηθούν, μετά την ημερίδα, στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.  


 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία