National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 09/09/2015
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα "Ανοιχτό λογισμικό & δεδομένα σε επιχειρήσεις"  


09 Σεπτεμβρίου 2015 (10:00)
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
(Αίθουσα Σεμιναρίων, Ισόγειο, Bασ. Κωνσταντίνου 48) 
 

09/09/2015

To Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισµικού / Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνουν ηµερίδα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων) µε θέµα: «Ανοιχτό λογισμικό & δεδομένα σε επιχειρήσεις (best practices)».  

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών χρήσης ανοιχτού λογισμικού και δεδομένων σε επιχειρήσεις.

Στον επιχειρηματικό κόσμο είναι πια προφανές ότι οι εφαρμογές ανοικτού λογισμικού και η χρήση ανοιχτών δεδομένων έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη διεθνής έρευνα το 78% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί και βασίζεται σε κάποιο έργο ανοικτού λογισμικού.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίοι θα παρουσιάσουν με συγκεκριμένα παραδείγματα από τη δική τους εμπειρία χρήσης λύσεων Ανοιχτού Λογισμικού, τα τεχνικά και οικονομικά οφέλη που μπορούν να έχουν οι εταιρείες από τη χρήση του. Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα case studies και θα προταθούν λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ, τόσο ως προς το γενικό λογισμικό που απαιτείται σε κάθε εταιρεία, όσο και ως προς το εξειδικευμένο λογισμικό που απαιτείται για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη έργων λογισμικού (software) και υλικού (hardware).

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την υιοθέτηση και χρήση Ανοιχτού Λογισμικού και Ανοιχτών Δεδομένων και τα οφέλη αυτών. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση:
http://media.ekt.gr/live/


 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία