National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 12/03/2015
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για τις Δράσεις «Marie Sklodowska-Curie» στον Ορίζοντα 2020 


12 Μαρτίου 2015
- Θεσσαλονίκη 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
 

12/03/2015

Οι νέες προσκλήσεις για τις υποτροφίες Marie Sklodowska-Curie στον Ορίζοντα 2020, για το διάστημα 2015, θα παρουσιαστούν στην ημερίδα που θα συν-διοργανώσει στις 12 Μαρτίου 2015 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.    

Οι δράσεις Marie Sklodowska-Curie για την επιστημονική σταδιοδρομία στην έρευνα προωθούν την κινητικότητα των ερευνητών εντός και εκτός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από άλλες χώρες στην Ευρώπη.  

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα παρουσιάσουν τις προκηρύξεις των δράσεων, δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα RISΕ, το οποίο προωθεί τη διεθνή και διατομεακή συνεργασία, τη μεταφορά γνώσης και τη διασύνδεση της έρευνας με τις επιχειρήσεις και την αγορά.  

Επιπλέον, θα γίνει ειδική μνεία στις υπηρεσίες των δικτύων Entreprise Europe Network & EURAXESS από τοπικούς εκπροσώπους τους (ΠΡΑΞΗ και ΑΠΘ αντίστοιχα).  

Δίνοντας έμφαση στη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas παρέχει υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία στην υπηρεσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενθαρρύνει τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού και μη- ακαδημαϊκού τομέα, ενώ σκοπός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κινητικότητας Ερευνητών (δίκτυο EURAXESS) είναι η παροχή εξατομικευμένης βοήθειας στους μετακινούμενους ερευνητές και στις οικογένειές τους για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική αλλά και την καθημερινή τους ζωή.  

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το νέο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020", υποστηρίζοντας την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα. Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων.


 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
Ορίζοντας 2020 (EC)
Horizon2020 (EKT)
Enterprise Europe Netwοrk
Enterprise Europe Network - Hellas