National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 12/01/2015
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ενημερωτική Ημερίδα για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ορίζοντα 2020   


12 Ιανουαρίου 2015
- Αθήνα
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
(Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Bασ. Κωνσταντίνου 48) 
 

12/01/2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Δίκτυο Πράξη, Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Η Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ορίζοντα 2020". Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιασθούν από την ΓΓΕΤ οι προτεραιότητες στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος που θα χρηματοδοτηθούν στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 από το ΕΣΠΑ 2 και περιλαμβάνονται στην στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος μέσω του προγράμματος "Ορίζοντας 2020", καθώς  και μέσω των εθνικών προγραμμάτων που θα προκηρυχθούν από την ΓΓΕΤ στο πλαίσιο της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3). Στη στρατηγική αυτή περιλαμβάνονται και δράσεις σε συνέργεια/συμπληρωματική χρηματοδότηση μεταξύ του Ορίζοντα 2020 και των διαρθρωτικών ταμείων 2014-2020. Με το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020", που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας σχετικές δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τα προγράμματα "Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια" και "Κλιματική δράση, Περιβάλλον, Αποδοτικότητα των πόρων και των πρώτων υλών" και τις προκηρύξεις του έτους 2015 στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος "Ορίζοντας 2020". Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι των δυο προγραμμάτων θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Εκπρόσωποι της ΓΓΕΤ και συγκεκριμένα οι συντονιστές από τις τεχνολογικές πλατφόρμες της ΓΓΕΤ για την ενέργεια και το περιβάλλον θα παρουσιάσουν τους επιμέρους τομείς προτεραιότητας και την στρατηγική χρηματοδότησης αυτών των τομέων (RIS3). Η στρατηγική θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε. Επιτροπή τον Μάρτιο του 2015.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas.

Το δίκτυο  πράξη θα παρουσιάσει  στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο  τομέα περιβάλλον του   7ου Προγράμματος  Πλαισίου ΕΤΑ, καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχει  ως Εθνικό Σημείο Επαφής και  ως μέλος  του Enterprise Europe Network-Hellas).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση:
http://www.ekt.gr/events/live  

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
Ορίζοντας 2020 (EC)
Horizon2020 (EKT)