National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 29/09/2014
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) στον Ορίζοντα 2020 


29 Σεπτεμβρίου 2014
- Αθήνα
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
(Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Bασ. Κωνσταντίνου 48) 
 

29/09/2014

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει για το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC) στον Ορίζοντα 2020, το νέο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα & Καινοτομία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου (10:00-14:30), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (European Research Council Executive Agency - ERCEA) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ERC στo πλαίσιo του Ορίζοντα 2020 καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις του 2015. H L. Pontiggia (ERCEA) θα παρουσιάσει τη δράση “ERC Proof of Concept”. Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας θα παρουσιάσει τις εθνικές δράσεις υποστήριξης "Αριστείας" σε νέους & εμπείρους ερευνητές. Αξιολογητές και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το πρόγραμμα του ΕRC, με προϋπολογισμό περίπου 13 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζει την "έρευνα αιχμής" αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας. Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Ενθαρρύνεται η  διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση:
http://www.ekt.gr/events/live/  


Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. Το ΕΚΤ υποστηρίζει ως Εθνικό Σημείο Επαφής την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (www.ekt.gr/horizon2020). Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων.

Ως Εθνικό Σημείο Επαφής, το ΕΚΤ δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης, αλλά συνεισφέρει με Ειδικές Εκθέσεις (Intelligent Reports) σχετικά με τις επιδόσεις των Ελλήνων ερευνητών, τις γεωγραφικές και θεματικές περιοχές αριστείας. Πρόκειται για μελέτες με αξιόπιστα στοιχεία και δείκτες που συνεισφέρουν στη χαρτογράφηση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και την αποτίμηση της ελληνικής συμμετοχής στα Προγράμματα της ΕΕ. Οι εκδόσεις, οι οποίες διατίθενται online στη διεύθυνση http://metrics.ekt.gr/el/eidikes-ektheseis/ekdoseis-EKT, εντάσσονται στον θεσμικό ρόλο του ΕΚΤ για τη συλλογή, οργάνωση και διάθεση επιστημονικής πληροφορίας και περιεχομένου.

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
Ορίζοντας 2020 (EUROPA)
Nέο Βίντεο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) με θέμα την Ελλάδα