National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 16/06/2014
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020     


16 Ιουνίου 2014
- Ηράκλειο, Κρήτη
Πανεπιστήμιο Κρήτης 
(Αμφιθέατρο Φοιτητικού Κέντρου,
Πανεπιστημιούπολη Βουτών)
 

16/06/2014

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, σας προσκαλούν σε ημερίδα για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία την περίοδο 2014-2020.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης (Αμφιθέατρο Φοιτητικού Κέντρου, Πανεπιστημιούπολη Βουτών) τη Δευτέρα 16 Ιουνίου (9.30-15.00). 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών, για τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.  

Τα αρμόδια Εθνικά Σημεία Επαφής θα παρουσιάσουν τα προγράμματα από τους τρεις κύριοι βασικοί άξονες του "Ορίζοντας 2020" ως εξής:
- Επιστημονική Αριστεία (Εxcellent Science): Θα παρουσιαστούν οι προκηρύξεις για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), τις Δράσεις «Marie Sklodowska-Curie» και τις Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες (FET)
- Βιομηχανική Υπεροχή (Ιndustrial Leadership): Θα παρουσιαστεί η προκήρυξη για το πρόγραμμα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT).
- Κοινωνικές Προκλήσεις (Societal Challenges): Θα παρουσιαστούν οι προκηρύξεις για τα προγράμματα που αντιστοιχούν σε πέντε από τις επτά κοινωνικές προκλήσεις και αναφέρονται αναλυτικότερα στο πρόγραμμα της ημερίδας.      

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αξιολογητές και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC που θα παρουσιάσουν χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.    

Με το νέο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020), που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα και την καινοτομία, υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. Το ΕΚΤ υποστηρίζει ως Εθνικό Σημείο Επαφής την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (www.ekt.gr/horizon2020). Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων.

Ως Εθνικό Σημείο Επαφής, το ΕΚΤ δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης, αλλά συνεισφέρει με Ειδικές Εκθέσεις (Intelligent Reports) σχετικά με τις επιδόσεις των Ελλήνων ερευνητών, τις γεωγραφικές και θεματικές περιοχές αριστείας. Πρόκειται για μελέτες με αξιόπιστα στοιχεία και δείκτες που συνεισφέρουν στη χαρτογράφηση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και την αποτίμηση της ελληνικής συμμετοχής στα Προγράμματα της ΕΕ. Οι εκδόσεις http://metrics.ekt.gr/el/eidikes-ektheseis/ekdoseis-EKT  εντάσσονται στον θεσμικό ρόλο του ΕΚΤ για τη συλλογή, οργάνωση και διάθεση επιστημονικής πληροφορίας και περιεχομένου.

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
Ορίζοντας 2020 (EUROPA)