National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 19/11/2013
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ενημερωτική ημερίδα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020"    


Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας)
 

19/11/2013

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020". Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Το πρόγραμμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" στοχεύει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ικανότητας διαμόρφωσης και ελέγχου των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας. Με το νέο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020), που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα των ΤΠΕ, υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη των ΤΠΕ στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.  

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κώστας Γληνός και Θωμάς Σκορδάς θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος "Ορίζοντας 2020" της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι των προγραμμάτων "Ερευνητικές Υποδομές" και "Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών" θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, ο οποίoς θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη στρατηγική της ΓΓΕΤ για το νέο Πρόγραμμα ‘’Horizon 2020’’.  

Την ελληνική εμπειρία στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας. Τέλος, στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών του 7ου ΠΠ θα παρουσιάσει η Μαρία Κουτροκόη από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.  

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στοιχεία για την ελληνική έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή.

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+