National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 07/11/2011
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το 7o Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ:
Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες,
Ερευνητικό Δυναμικό & Περιφέρειες της Γνώσης 


Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
, Αίθουσα Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων EKT)
 

07/11/2011

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες", "Ερευνητικό Δυναμικό» και "Περιφέρειες της Γνώσης" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει στις 7 Νοεμβρίου 2011, στην Αθήνα (αίθουσα σεμιναρίων ΕΚΤ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).  

Στόχος της ημερίδας είναι η κινητοποίηση και η υποστήριξη της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του 7ου ΠΠ.   

Στην πρωινή συνεδρία (9.30-12.00) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες". Κεντρικός ομιλητής είναι ο Δρ Philippe Keraudren (Προιστάμενος του Τμήματος Οριζόντιων Θεμάτων και Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ), ο οποίος θα παρουσιάσει τις ανοικτές προκηρύξεις του προγράμματος.

Στην απογευματινή συνεδρία (12.00-15.15) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα "Ερευνητικό Δυναμικό" και "Περιφέρειες της Γνώσης". Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Δρ Δημήτρης Κορπάκης (επικεφαλής του τμήματος "Περιφερειακή Διάσταση της Καινοτομίας" της Γενικής Διεύθυνσης "Έρευνα και Καινοτομία" της ΕΕ), ο οποίος θα παρουσιάσει τις τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων.

Θα παρουσιαστούν επίσης εμπειρίες Ελλήνων αξιολογητών, συντονιστών και εταίρων που συμμετέχουν ήδη στα προγράμματα.    

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. 

H είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 40 ανά συνεδρία. Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΚΤ.   

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:12/10/2011