National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 18-22/10/2010
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση: Σκοπός - Πλαίσιο - Ακροατήριο

Διεθνής Εβδομάδα Aνοικτής Πρόσβασης στη γνώση: Ενημερωτικές Δράσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης


Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
)
 

18-22/10/2010

Ενημερωτικές δράσεις για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2010, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48). Οι δράσεις εντάσσονται στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης, η οποία διεξάγεται και φέτος σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή εκατοντάδων ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οφέλη της Ανοικτής Πρόσβασης, τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν, καθώς και για τα ηλεκτρονικά αποθετήρια και επιστημονικά περιοδικά που αναπτύσσει το ΕΚΤ για την ελεύθερη διαδικτυακή πρόσβαση στην επιστημονική γνώση.

Οι δράσεις του ΕΚΤ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης, περιλαμβάνουν τρεις άξονες ενημέρωσης:

  • Μάθε: Ενημερωτικό υλικό για την Ανοικτή Πρόσβαση (ΑΠ) και τις σχετικές υποδομές και πρωτοβουλίες του ΕΚΤ θα διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν διαδικτυακά σε sites ΑΠ, στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Επιστήμης και Τεχνολογίας "Κ.Θ. Δημαράς" (ώρες λειτουργίες: 08.30-20.00).
  • Aκου: Ειδικές 15λεπτες ενημερωτικές παρουσιάσεις για την ΑΠ θα πραγματοποιούνται στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, καθημερινά στις 11.00 και στις 14.00.
  • Ρώτα: Προσωπικό του ΕΚΤ θα είναι στη διάθεση του κοινού, για να παρέχει περαιτέρω πληροφόρηση και να απαντάει σε ερωτήματα που αφορούν την ΑΠ.

Σημειώνεται ότι στον ισόγειο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας "Κ.Θ. Δημαράς" και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του ΕΚΤ, λειτουργεί δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο WiFi που επιτρέπει την πρόσβαση των επισκεπτών στο Διαδίκτυο και στο περιεχόμενο της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:13/10/2010