National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 04/07/2008
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ε&ΤΑ της ΕΕ:
Ενέργεια, Ιδέες, Ερευνητικές Υποδομές, Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ


Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας)

04/07/2008

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα "Ενέργεια", "ΙΔΕΕΣ" και "Ερευνητικές Υποδομές" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο της ΕΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ" του 7ου ΠΠ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση των ανωτέρω προγραμμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008 (09.30-13.30), στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών για τις δυνατότητες που προσφέρει το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πρόγραμμα "Ενέργεια" η πρόσκληση υποβολής προτάσεων ανακοινώθηκε στις 29 Απριλίου 2008 με προϋπολογισμό 147 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 8 Οκτωβρίου 2008.

Για το πρόγραμμα "Ερευνητικές Υποδομές" η πρόσκληση υποβολής προτάσεων ανακοινώθηκε στις 6 Μαΐου 2008, με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Για το πρόγραμμα "ΙΔΕΕΣ" η πρόσκληση υποβολής για Starting Grants προτάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί.

Για το πρόγραμμα "Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ", η πρόσκληση υποβολής προτάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί.

Στην εκδήλωση οι παρουσιάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικούς Εκπροσώπους των παραπάνω προγραμμάτων καθώς και τα αντίστοιχα Εθνικά Σημεία Επαφής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 

 

 Πρόγραμμα - Εισηγήσεις - Βίντεο

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:04/07/2008