National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 18/07/2007
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ενημερωτική Συνάντηση Εργασίας με θέμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών - Πρόγραμμα Υποστήριξης Πολιτικών"

Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας)

18/07/2007


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Πολιτικών για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICTPSP) της ΕΕ, σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το ICTPSP εντάσσεται στο Πρόγραμμα για την Καινοτομία και την Ανταγωνιστικότητα (CIP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 730 εκ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Το πρόγραμμα εστιάζει στα εξής θέματα/δράσεις:
 

  • Αποτελεσματικές και διαλειτουργικές ηλεκτρονικές διοικητικές υπηρεσίες

  • Εφαρμογή των ΤΠΕ στο πλαίσιο της προσβασιμότητας, της γήρανσης του πληθυσμού και της κοινωνικής ένταξης

  • Εφαρμογή των ΤΠΕ για βιώσιμες και διαλειτουργικές υπηρεσίες υγείας -

  •  Άλλα θέματα και δράσεις (πχ. Ευφυή αυτοκίνητα, Στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, κ.λπ.).

Το Πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων, έργα που αφορούν καινοτόμες υπηρεσίες που βασίζονται σε εφαρμογές τεχνολογιών ή ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Η συμμετοχή φορέων του Δημόσιου ή ευρύτερου Δημόσιου Τομέα θεωρείται απαραίτητη για ορισμένους τύπους έργων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και του Ιδιωτικού τομέα. Στη διάρκεια της ενημερωτικής Συνάντησης θα αναλυθούν οι τύποι των έργων καθώς και οι κανόνες συμμετοχής.

Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει ήδη δημοσιευτεί με καταληκτική ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2007 (17.00) και προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα αναμένεται να προκηρύσσει τουλάχιστον μια πρόκληση υποβολής προτάσεων ανά έτος.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν οι στόχοι του προγράμματος, ο προϋπολογισμός και οι όροι συμμετοχής. Η ενημερωτική εκδήλωση στοχεύει:

  • Στην ενημέρωση του Δημόσιου τομέα και ειδικά των Υπουργείων: ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – παρα-ολυμπιακά αθλήματα), Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κ.λπ., καθώς και της ακαδημαϊκής, ερευνητικής κοινότητας και των Επιχειρήσεων.
  • Στην υποστήριξη και ενίσχυση της εθνικής συμμετοχής στην τρέχουσα και τις μελλοντικές προσκλήσεις υποβολής του Προγράμματος.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 

 

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:11/07/2007