National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 29/05/2007
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες" του 7ου ΠΠ:
Κανόνες Συμμετοχής στη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Φοιτητικό Κέντρο, Βούτες Ηρακλείου)

29/05/2007


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Εθνικό Σημείο Επαφής για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν για τη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Ειδικού Προγράμματος "Ιδέες".  

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2007 (ώρα 10:00-13:00) στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί η αναμενόμενη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Προγράμματος που αφορά την επιχορήγηση έρευνας ώριμων ερευνητών "Advanced Grant", καθώς και χρήσιμες επισημάνσεις από την υποβολή προτάσεων στην πρώτη πρόσκληση του Προγράμματος.

Την επικείμενη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Θ. Παπάζογλου. Ο Εθνικός Εκπρόσωπος καθ. Ηλ. Κυρίτσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παρουσιάσει σειρά χρήσιμων επισημάνσεων σχετικών με την υποβολή προτάσεων.

Το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες", με προϋπολογισμό 7.510 εκατ. ευρώ, αφορά την ενίσχυση του δυναμικού χαρακτήρα, της δημιουργικότητας και της αριστείας της ευρωπαϊκής έρευνας στον τομέα της πρωτοποριακής γνώσης. Πρόκειται για έρευνα διεπιστημονικού χαρακτήρα, που πραγματοποιείται στα όρια μεταξύ διαφόρων επιστημών και η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη ενημέρωση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας εν όψει της επικείμενης δεύτερης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

 Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 

 
Πρόγραμμα  
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:08/05/2007