National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 28/02/2007
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για τo πρόγραμμα "Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

28/02/2007


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει για το πρόγραμμα "Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες" (Ειδικό Πρόγραμμα "Συνεργασία") του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ. Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2007, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Στην ημερίδα, ο Δρ Δ. Κορπάκης από τη Γενική Διεύθυνση "Έρευνα" της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας και την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος "Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες". Θα παρουσιαστούν επίσης οι κανόνες συμμετοχής και τα μέσα υλοποίησης.

Το πρόγραμμα "Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες", με προϋπολογισμό 623 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη διαμόρφωση μιας κοινής γνώσης των πολύπλοκων και αλληλένδετων κοινωνικοοικονομικών και ανθρωπιστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Καλύπτονται δράσεις, όπως: Οικονομική μεγέθυνση, απασχόληση και ανταγωνιστικότητα σε μια κοινωνία της γνώσης, Συνδυασμός οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων με μια ευρωπαϊκή προοπτική, Μείζονες κοινωνικές τάσεις και οι συνέπειές τους, Η Ευρώπη στον κόσμο, Ο πολίτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινωνικοοικονομικοί και επιστημονικοί δείκτες, ∆ραστηριότητες προοπτικής διερεύνησης.
 

 Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του β΄ μέρους της εκδήλωσης (12:40 - 14:30)
στη διεύθυνση rtsp://vod.grnet.gr/ekt/ncp-1.rv

(Για να παρακολουθήσετε το βίντεο απαιτείται η εγκατάσταση
το
υ Real Player το οποίο διατίθεται για τις παρακάτω πλατφόρμες:
Windows 98SE/2000/ME/XP και Linux.
Το Real Player μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εδώ).



 

 

 
Πρόγραμμα - Εισηγήσεις   
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:16/03/2007