National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 21/12/2006
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για τo πρόγραμμα "Ενέργεια" του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

21/12/2006


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει για το πρόγραμμα "Ενέργεια" (Ειδικό Πρόγραμμα "Συνεργασία", 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2006, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). 

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Κ. Μανιάτης θα παρουσιάσει το προγράμματα εργασίας, τις θεματικές περιοχές, τα μέσα υλοποίησης και την αναμενόμενη πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα "Ενέργεια". Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η Τεχνολογική Πλατφόρμα της ΕΕ για την Ενέργεια.  

Το πρόγραμμα "Ενέργεια", με προϋπολογισμό 2.300 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη μετατροπή του υφιστάμενου ενεργειακού συστήματος, το οποίο εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα, σε ένα πιο αειφόρο ενεργειακό σύστημα το οποίο θα βασίζεται σε διαφοροποιημένες και αυξημένης ενεργειακής απόδοσης πηγές και φορείς ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν οι πιεστικές προκλήσεις που θέτουν η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η αλλαγή του κλίματος, και παράλληλα θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών ενεργειακών βιομηχανιών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη ενημέρωση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας πριν τις πρώτες προκηρύξεις των προγραμμάτων στα τέλη του 2006.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 
Πρόγραμμα - Εισηγήσεις
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:21/12/2006