National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 18/12/2006
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για τα προγράμματα "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό" του 7ου ΠΠ

Πάτρα (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Αμφιθέατρο Ι-4)

18/12/2006


Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν για τα προγράμματα "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό" (Ειδικό Πρόγραμμα "Ικανότητες", 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2006, στην Πάτρα (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Αμφιθέατρο Ι-4). 

Στην εκδήλωση, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Μαρίτα Καγιαμανίδου θα παρουσιάσει τα προγράμματα εργασίας, τις θεματικές περιοχές, τα μέσα υλοποίησης και τις αναμενόμενες πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τα προγράμματα "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό".

Το πρόγραμμα "Περιφέρειες της Γνώσης", με προϋπολογισμό 126 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού των ευρωπαϊκών περιοχών, μέσω περιφερειακών "συσπειρώσεων με γνώμονα να την έρευνα" με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και περιφερειακές αρχές. Το πρόγραμμα "Ερευνητικό δυναμικό", με προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού της ΕΕ, μέσω της ενίσχυσής του σε περιφέρειες σύγκλισης και εξόχως απόκεντρες περιφέρειες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη ενημέρωση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας πριν τις πρώτες προκηρύξεις των προγραμμάτων στα τέλη του 2006.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 
Πρόγραμμα
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:20/12/2006