National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 15/12/2006
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

"Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ΕΚΤ:
Ανοικτή Πύλη στην Παγκόσμια Γνώση"
Eγκαίνια του νέου Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου

Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

15/12/2006


Ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημήτριος Α. Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, καθηγητής Γεώργιος Καραϊσκάκης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του νέου Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου του ΕΚΤ, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006, ώρα 19:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 25 χρόνων λειτουργίας του, το ΕΚΤ εγκαινιάζει το νέο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του. Σε ένα σύγχρονο διαλειτουργικό περιβάλλον, με μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και χρήση "έξυπνων καρτών", το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο εξασφαλίζει στους επισκέπτες πρόσβαση σε τεράστιο όγκο περιεχομένου Επιστήμης και Τεχνολογίας (περισσότερα από 12.000 ηλεκτρονικά περιοδικά, 3.000 ηλεκτρονικά βιβλία, 80 ελληνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικά λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, ψηφιοποιημένες συλλογές) και σε μεγάλο αριθμό υπηρεσιών.  

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι εγκατεστημένο σε ένα φιλικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στη Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας "Κ.Θ. Δημαράς" στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού, ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και το ευρύ κοινό, έχουν πλέον τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην παγκόσμια γνώση. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί επίσης ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο δημόσιας πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Πρόσκληση εκδήλωσης 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης
στη διεύθυνση
rtsp://vod.grnet.gr/ekt/25xroniaekt.rv

(Για να παρακολουθήσετε το βίντεο απαιτείται η εγκατάσταση
το
υ Real Player το οποίο διατίθεται για τις παρακάτω πλατφόρμες:
Windows 98SE/2000/ME/XP και Linux.
Το Real Player μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εδώ).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 
Πρόγραμμα
Επικοινωνία
 
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:25/01/2007