National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 22/09/2006
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ε&ΤΑ της ΕΕ (2007-2013): Προγράμματα/ερευνητικές περιοχές, μέσα υλοποίησης και υποστηρικτικές δράσεις υποβολής προτάσεων

Θεσσαλονίκη,
(Μακεδονία
Palace, Αίθουσα Αριστοτέλης)

22/09/2006


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ, με αναλυτική παρουσίαση των επιμέρους προγραμμάτων/ερευνητικών περιοχών και των μέσων υλοποίησης. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τα παρακάτω προγράμματα /ερευνητικές περιοχές:

- Το Πρόγραμμα "Ιδέες" και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά σε Πρόγραμμα Πλαίσιο Ε&ΤΑ της ΕΕ. Το Πρόγραμμα "Ιδέες" αφορά τη βασική και αναδυόμενη έρευνα και απευθύνεται σε μεμονωμένες ερευνητικές ομάδες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και σε αμιγώς εθνικές ερευνητικές ομάδες.

- Το Πρόγραμμα "Ανθρωποι" για την κινητικότητα των ερευνητών και τις δράσεις "Marie-Curie".

- Τα Προγράμματα "Συνεργασία" και "Ικανότητες" και συγκεκριμένα οι εξής ερευνητικές περιοχές: Υγεία, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ερευνητικές Υποδομές.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη ενημέρωση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας πριν τις πρώτες προκηρύξεις των προγραμμάτων του 7ου ΠΠ στα τέλη του 2006.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 
Πρόγραμμα
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:05/09/2006