National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ 31/03/2006
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για την τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων της Προπαρασκευαστικής Δράσης για την ευρωπαϊκή έρευνα στον τομέα της ασφάλειας

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας")

31/03/2006


Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα την τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Προπαρασκευαστική Δράση του προγράμματος "Ευρωπαϊκή Έρευνα στον τομέα της ασφάλειας".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).  

Κύριος ομιλητής είναι ο κ. Pieter De Smet, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα παρουσιάσει τόσο την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία την 10η Μαΐου 2006, όσο και τις προοπτικές του προγράμματος στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Ο εθνικός εκπρόσωπος του προγράμματος καθ. Γ. Πάγκαλος θα παρουσιάσει την εθνική συμμετοχή στην Προπαρασκευαστική Δράση, ενώ εκπρόσωπος του ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις  υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στους οργανισμούς  που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Πλαίσιο. 

Στόχος της Προπαρασκευαστικής Δράσης είναι η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας, που θα περιλαμβάνεται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (2007-2013). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υποστηρίξει διάφορες πολιτικές της ΕΕ, όπως την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την πολιτική στο χώρο της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ασφάλειας.

Η νέα πρόσκληση, που είναι και η τελευταία για την Προπαρασκευαστική Δράση, καλύπτει τους παρακάτω τομείς:

  • Βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της προστασίας δικτυωμένων συστημάτων
  • Προστασία από την τρομοκρατία (συμπεριλαμβάνονται η βιοτρομοκρατία και συμβάντα που ενέχουν χρήση βιολογικών, χημικών και άλλων ουσιών)
  • Βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης, αναζήτησης και διάσωσης, ελέγχου των ενεργών παραγόντων και αποκατάστασης)
  • Εξασφάλιση διαλειτουργικών και ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφοριών και επικοινωνίας
  • Βελτίωση της ικανότητας αντίληψης των καταστάσεων (π.χ. διαχείριση κρίσεων, αντιτρομοκρατικές ενέργειες, έλεγχος συνόρων).

Συνολικά προβλέπεται η χρηματοδότηση 6-8 έργων, που θα απορροφήσουν 12,5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό προϋπολογισμό θα διατεθούν σε υποστηρικτικές δράσεις, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν τις δέκα και θα συμβάλλουν στην προετοιμασία του μελλοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος για την έρευνα στον τομέα της ασφάλειας ή θα αφορούν θέματα ανθρώπινων παραγόντων σε σχέση με την ασφάλεια.

Η Προπαρασκευαστική Δράση απευθύνεται σε δημόσιες αρχές, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς της ΕΕ. 


Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για περαιτέρω συζητήσεις για την από κοινού συμμετοχή σε κοινοπραξίες για την υποβολή προτάσεων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 
Security Research (CORDIS)
Security Research (EUROPA)
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:22/03/2006