National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 08/07/2005
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για τη Θεματική Προτεραιότητα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου της ΕΕ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
(Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης)

08/07/2005


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ, σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), για τη Θεματική Προτεραιότητα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας". 

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2005, ώρα 11:30, στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για την 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου, με αναμενόμενη καταληκτική ημερομηνία το Νοέμβριο του 2005. 

Η 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι η τελευταία για τη συγκεκριμένη Θεματική Προτεραιότητα του 6ου ΠΠ και ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρηματοδότηση έργων STREPs (Specific Target Research Projects) για μικρομεσαίες επιχειρήσεις - SME-STREPs. O προβλεπόμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 539 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για SME STREPs. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Έρευνα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο εθνικός εκπρόσωπος της Θεματικής Προτεραιότητας 1 θα παρουσιάσουν τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων καθώς και την ελληνική συμμετοχή αντίστοιχα. 

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους εισηγητές. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 

Πρόγραμμα - Εισηγήσεις

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:12/07/2005