National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 19/04/2005
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα

Ιωάννινα (Αμφιθέατρο Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων) 

19/04/2005


Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ως Εθνικό Σημείο Επαφής, για το οριζόντιο πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας).

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Απριλίου 2005, στα Ιωάννινα (Αμφιθέατρο Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών, για τις δυνατότητες που προσφέρει το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο μέσω του οριζόντιου προγράμματος "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα", και, ειδικότερα, μέσω των διαφόρων δράσεων (υποτροφιών) Marie Curie. 

Οι παραπάνω δράσεις αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στηρίζοντας τόσο την ανοδική πορεία της ερευνητικής σταδιοδρομίας όσο και τη μεταφορά και μετάδοση επιστημονικής γνώσης, όχι μόνο μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της ΕΕ Raffaele Liberali θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Κοινοτικές Δράσεις για την εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη των ερευνητών» και ο Εθνικός Εκπρόσωπος Καθ. Ι. Γεροθανάσης θα δώσει στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στις Δράσεις. Θα παρουσιαστούν, επίσης, οι ανοικτές προσκλήσεις του Προγράμματος, τα  σημαντικά στοιχεία για τη διαμόρφωση και υποβολή επιτυχών προτάσεων, οι δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις Marie Curie, προσωπικές εμπειρίες από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Εθνικό Δίκτυο Κέντρων Κινητικότητας σε μετακινούμενους ερευνητές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τους ομιλητές.

Για συμμετοχή στην ημερίδα, παρακαλείσθε να αποστείλετε συμπληρωμένο το σχετικό Δελτίο Συμμετοχής στη Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κ. Χρήστο Σαβρανίδη, τηλ. 26510-97245, fax 26510-97020, rescomm@cc.uoi.gr

 Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

Στο τέλος της Ημερίδας θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες από τη Γραμματεία ΕΛΕ σχετικές Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

 

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:12/04/2005