National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 05/11/2004
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού έργου 
"Δημιουργία Κόμβου Δευτερογενούς Επεξεργασίας και Διαχείρισης Κοινωνικο-Οικονομικών Δεδομένων και Δεικτών"

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας)

05/11/2004



Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σας προσκαλεί στην ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού έργου "Δημιουργία Κόμβου Δευτερογενούς Επεξεργασίας και Διαχείρισης Κοινωνικο-Οικονομικών Δεδομένων και Δεικτών", που διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα.

Αντικείμενο του ερευνητικού έργου "Δημιουργία Κόμβου Δευτερογενούς Επεξεργασίας και Διαχείρισης Κοινωνικο-Οικονομικών Δεδομένων και Δεικτών" είναι η δημιουργία ενός κατάλληλου και φιλικού προς τον χρήστη περιβάλλοντος που θα επιτρέπει τη δευτερογενή ανάλυση δεδομένων και την παραγωγή δευτερογενών δεδομένων και δεικτών που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη πολιτικών αποφάσεων, τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. 

Με την δημιουργία του κόμβου η Τράπεζα Κοινωνικών Δεδομένων του ΕΚΚΕ θα αξιοποιηθεί όχι μόνο για τη συσσώρευση και διάχυση πρωτογενών δεδομένων και πληροφοριών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά και για την παραγωγή συσσώρευση και διάχυση δευτερογενών δεδομένων και δεικτών. 

Ο κόμβος θα εξυπηρετήσει αφενός την ερευνητική κοινότητα παρέχοντας 'πρώτη ύλη' (δεδομένα) και μέσα παραγωγής (εργαλεία και μεθόδους) για την παραγωγή δευτερογενών δεδομένων, και αφετέρου θα εξασφαλίσει πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους φορείς ή πολίτες για δευτερογενή δεδομένα. 

Το έργο "Δημιουργία Κόμβου Δευτερογενούς Επεξεργασίας και Διαχείρισης Κοινωνικο-Oικονομικών Δεδομένων και Δεικτών" συγχρηματοδοτείται κατά 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 30% από το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα", Γ΄ΚΠΣ 2000-2006.


 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών 
Ερευνητικό έργο "Δημιουργία Κόμβου Δευτερογενούς Επεξεργασίας και Διαχείρισης Κοινωνικο-
Οικονομικών Δεδομένων και Δεικτών"
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:25/10/2004