National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 03/06/2004
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Εκδηλώσεις στον τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών 
Διεθνής συνάντηση εργασίας "6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ - Χρηματοδοτικές πηγές για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη για τον τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών" - Forum επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών

Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών,
Αθήνα

03/06/2004


Συνάντηση εργασίας με θέμα "6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ - Χρηματοδοτικές πηγές για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη για τον τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών" και forum επιχειρηματικών συναντήσεων για φορείς που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 3 Ιουνίου 2004, στην Αθήνα. 

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΚΤ στο νέο ευρωπαϊκό έργο FISH (Facilitating Innovation for Sustainable Fisheries and Marine Resources), το οποίο αφορά την υποστήριξη των μικρομεσαίων εταιρειών (ΜΜΕ) και των ερευνητών του τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Στο έργο συμμετέχουν 12 κράτη: Ελλάδα, Γαλλία, Νορβηγία, Κύπρος, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισλανδία, Σουηδία, Ολλανδία. 

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί επίσης το ολοκληρωμένο έργο SEAFOODplus (Integrated Project "Health promoting, safe seafood of high eating quality in a consumer driven fork-to-farm concept"), το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των προβλημάτων υγείας, την πρόληψη ασθενειών και την ενίσχυση της ευημερίας των Ευρωπαίων καταναλωτών, προωθώντας την ασφαλή διατροφή με θαλασσινά υψηλής ποιότητας και υιοθετώντας μια "fork-to-fish" προσέγγιση. 

Ο συντονιστής του έργου θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή μικρομεσαίων εταιρειών (ΜΜΕ) στην κοινοπραξία του έργου, η οποία περιλαμβάνει ήδη 70 εταίρους. Η πρόσκληση αφορά ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να αυξήσουν τα κέρδη τους, εφαρμόζοντας άμεσα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα στις διαδικασίες τους. Ο συντονιστής θα είναι διαθέσιμος για διμερείς συναντήσεις μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Επιπλέον, το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, διοργανώνει forum επιχειρηματικών και ερευνητικών συναντήσεων για φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς αλιείας και υδατοκαλλιεργειών. Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια διοργάνωση που διεξάγεται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας που εμπλέκονται ενεργά στον τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών (Νορβηγία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία κ.ά).

Το forum απευθύνεται σε εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα του τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών που επιθυμούν να συνάψουν τεχνολογικές συνεργασίες. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παραπάνω forum, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα ειδικά έντυπα συμμετοχής με τεχνολογικές προσφορές/ζητήσεις καθώς επίσης και αναζητήσεις συνεργασιών για το 6ο ΠΠ. Τα δελτία συμμετοχής πρέπει να σταλούν στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης μέχρι την 24η Μαΐου 2004.

Όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις, μπορούν να συμβουλευτούν το σχετικό κατάλογο (Catalogue of Cooperation Profiles) και να στείλουν τη φόρμα (Appointment booking) στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης μέχρι την 28η Μαΐου 2004. 

Σημειώνεται πως η έκθεση ΑΛΙΕΙΑ 2004 (Θεσσαλονίκη, 3-6 Ιουνίου 2004), στο πλαίσιο της οποίας είχε αρχικά προγραμματιστεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, αναβάλλεται. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 
Πρόγραμμα - Εισηγήσεις
 
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:04/06/2004