National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ 26/05/2004
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Συνάντηση Εργασίας "Πρόγραμμα για την Eυρωπαϊκή έρευνα στον τομέα της ασφάλειας - Προπαρασκευαστική Δράση: η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων" 

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας")

26/05/2004


Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα την παρουσίαση της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που αφορά την Προπαρασκευαστική Δράση για το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Έρευνα στον τομέα της ασφάλειας".

Στόχος της Προπαρασκευαστικής Δράσης είναι η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας. Tο πρόγραμμα αναμένεται να έχει υψηλό προϋπολογισμό για την περίοδο 2007-2013.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προσκλήσεων υποβολής που αφορούν την Προπαρασκευαστική Δράση ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2004-2006. Αρμόδιες για τη διαχείριση της Προπαρασκευαστικής Δράσης είναι οι Γενικές Διευθύνσεις: Κοινωνία της Πληροφορίας, Επιχειρήσεων, Έρευνας και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη χρηματοδότηση 8-9 έργων, διάρκειας έως δύο ετών, που αφορούν τους ακόλουθους τομείς: 

  • Προστασία από την τρομοκρατία (συμπεριλαμβάνονται η βιοτρομοκρατία και συμβάντα που ενέχουν χρήση βιολογικών, χημικών και άλλων ουσιών)

  • Βελτίωση της ικανότητας αντίληψης των καταστάσεων 

  • Βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της προστασίας δικτυωμένων συστημάτων

  • Βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης, αναζήτησης και διάσωσης, ελέγχου των ενεργών παραγόντων και αποκατάστασης) 

  • Εξασφάλιση διαλειτουργικών και ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφοριών και επικοινωνίας. 

Η Προπαρασκευαστική Δράση απευθύνεται σε δημόσιες αρχές, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς της ΕΕ. 

Στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθεί η σημασία του προγράμματος από εκπρόσωπο της ΓΓΕΤ, θα παρουσιαστεί η τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων που αφορούν την Προπαρασκευαστική Δράση από τους κ.κ. εθνικούς εκπροσώπους του Προγράμματος, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής του προγράμματος ΙST, σε όλους τους οργανισμούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. 

Θα παρέμβει με εισήγηση ο εθνικός εκπρόσωπος της θεματικής προτεραιότητας για την Αεροναυτική και το Διάστημα. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση και θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για περαιτέρω συζητήσεις με στόχο την από κοινού συμμετοχή σε κοινοπραξίες για την υποβολή προτάσεων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 
Security Research (CORDIS)
Security Research (EUROPA)
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:25/05/2004