National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 13/02/2004
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Ημερίδα για το οριζόντιο πρόγραμμα
"Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie"
του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα
Ανοιχτές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων - Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας")

13/02/2004


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει για το οριζόντιο πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Έρευνας). 

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2004 στην Αθήνα (αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών για τις δυνατότητες που προσφέρει το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο μέσω του οριζόντιου προγράμματος "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα", και, ειδικότερα, μέσω των διαφόρων δράσεων (υποτροφιών) Marie Curie. 

Οι παραπάνω δράσεις αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στηρίζοντας τόσο την ανοδική πορεία της ερευνητικής σταδιοδρομίας όσο και τη μεταφορά και μετάδοση επιστημονικής γνώσης, όχι μόνο μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως. 

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της ΕΕ Δρ. Θ. Παπάζογλου θα δώσει κατευθύνσεις για την υποβολή προτάσεων στις ανοικτές προσκλήσεις του Προγράμματος, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό επιτυχίας των ελληνικών προτάσεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον εθνικό εκπρόσωπο.
 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Marie Curie Actions - Human resources and mobility web site (CORDIS)
Marie Curie Actions - Human Resources and Mobility Activity web site (EUROPA)
Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie (EKT)
The Researcher's Mobility Portal
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:03/02/2004