National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 02/06/2003
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Διεθνής συνάντηση εργασίας
Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας
Η 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, Κοινοπραξίες και συμμετοχή σε έργα, προετοιμασία και συγγραφή προτάσεων
Εκδήλωση στο πλαίσιο της θεματικής προτεραιότητας
Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST ) - 6ο ΠΠ

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών  
(Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 09.00-19.00)

02/06/2003


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στη διεθνή συνάντηση εργασίας που διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), για τις τελευταίες εξελίξεις στο IST και την αναμενόμενη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων (αναμενόμενη ημερομηνία προκήρυξης 15/6/2003).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής προτεραιότητας Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST) του 6ου Προγράμματος Πλαισίου, περιλαμβάνει επτά ειδικές συνεδρίες για την πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωση των ελληνικών φορέων για τις τελευταίες εξελίξεις στο IST.

Στην πρωινή συνεδρία θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί εν συντομία η αναμενόμενη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του IST, με έμφαση στα μοντέλα συμβολαίων και στα μοντέλα που αναφέρονται στο κόστος συμμετοχής των φορέων

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες για την αναλυτική παρουσίαση των στρατηγικών στόχων της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του IST.

Έμφαση δίνεται στις συνεδρίες που διοργανώνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δικτύου Ideal-ist. Το Δίκτυο Ideal-ist αποτελείται από 32 κόμβους σε αντίστοιχες χώρες τις Ευρώπης (περιλαμβάνονται όλα τα κράτη-μέλη, τα νέο-εισερχόμενα κράτη και τα υποψήφια κράτη).

Κύριος στόχος του Δικτύου είναι η υποστήριξη της αναζήτησης εταίρων στις χώρες τις ΕΕ και η δημιουργία κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του IST. Προς αυτή την κατεύθυνση το Δίκτυο διακινεί ένα μεγάλο αριθμό αναζητήσεων εταίρων, η οποία βασίζεται σε μια απλή «φόρμα» όπου ο ενδιαφερόμενος φορέας αναφέρει την περιοχή (στρατηγικό στόχο) του IST στην οποία θέλει να δραστηριοποιηθεί και δίνει μια πολύ γενική περιγραφή της ιδέας ή του σχεδίου έργου.

Η συνεδρία του Ideal-ist θα φιλοξενήσει εκπροσώπους του δικτύου από την Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ. Οι ελληνικοί φορείς που αναζητούν εταίρους ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε κοινοπραξίες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σύντομες παρουσιάσεις ιδεών ή σχεδίων έργων και περαιτέρω επαφές με τους εκπροσώπους του Δικτύου, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η συνεδρία για την προετοιμασία προτάσεων είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την σχετική εισήγηση για την προετοιμασία άρτιων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του IST.

Θα ακολουθήσουν συνεδρίες στις οποίες οι συμμετέχοντες, διαχωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες, θα μπορούν να συζητήσουν τα σχέδια έργων ή προτάσεων με εκπροσώπους του δικτύου Ideal-ist οι οποίοι έχουν μακρά εμπειρία στη διαμόρφωση προτάσεων.

Η τελευταία συνεδρία είναι αφιερωμένη σε επαφές και συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.
 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σχέδια έργων/προτάσεων ή
να συμμετέχετε στις διμερείς συναντήσεις, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε
κα Μ. Κουτροκόη έως την Τετάρτη 28/5/2003
Τηλ: +30 210 7273 917, Fax: +30 210 7246 824,
e-mail: ist@ekt.gr,
http://www.ekt.gr

 

 

 
Πρόγραμμα - Εισηγήσεις
 
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:04/06/2003