National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 14/02/2003
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Hμερίδα για το Πρόγραμμα eContent

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών  
(Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 09.30-12.30)

14/02/2003


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα eContent της ΕΕ, σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα eContent της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιαστεί η τρέχουσα (τρίτη) πρόσκληση υποβολής προτάσεων η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία 21 Μαρτίου 2003 (για τη διαδικασία συνεχούς υποβολής η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου 2004).

Το Πρόγραμμα eContent εντάσσεται στο σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική Ευρώπη (eEurope) και έχει στόχο την παραγωγή, τη διανομή και τη χρήση ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα, καθώς και την προώθηση της γλωσσικής πoλυμορφίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2001-2005. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι η επένδυση στο ψηφιακό περιεχόμενο αποτελεί κλειδί για την επίτευξη του στόχου που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισσαβόνα "η ευρωπαϊκή οικονομία να καταστεί η πιο ανταγωνιστική και δυναμική, βασισμένη στη γνώση, οικονομία στον κόσμο".

Βασικές Γραμμές Δράσης του eContent είναι:

  • η βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες του δημόσιου τομέα και της χρήσης αυτών
  • η αύξηση της παραγωγής περιεχομένου σε πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον
  • η ενίσχυση του δυναμισμού της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου
Την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων καθώς και τις μελλοντικές δράσεις του προγράμματος θα παρουσιάσει ο κ. Anders-Lindgard Gjoen, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία της Πληροφορίας" της ΕΕ. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν και οι εθνικοί εκπρόσωποι του προγράμματος, κ.κ. Ε. Μπούμπουκας και Σ. Πιπερίδης.
 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 

 
Πρόγραμμα - Εισηγήσεις
 
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:14/02/2003