National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 03/05/2001
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Προκληση

Ημερίδα για το Πρόγραμμα eContent

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 
Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας"

03/05/2001

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα eContent της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ημερίδα στοχεύει στην αναλυτική παρουσίαση της τρέχουσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων καθώς και στην αντίστοιχη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Θα παρουσιαστούν η τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων (καταληκτική ημερομηνία: 15 Ιουνίου 2001 για έργα επίδειξης, και 16 Δεκεμβρίου 2002 για τη διαδικασία συνεχούς υποβολής) και οι μελλοντικές εξελίξεις του προγράμματος. 

Το Πρόγραμμα eContent εντάσσεται στο σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική Ευρώπη (eEurope) και έχει στόχο την παραγωγή, τη διανομή και τη χρήση ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα, καθώς και την προώθηση της γλωσσικής πoλυμορφίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Το eContent αποτελεί συνέχεια των προγραμμάτων INFO2000 και MLIS. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι η επένδυση στο ψηφιακό περιεχόμενο αποτελεί κλειδί για την επίτευξη του στόχου που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισσαβόνα (Μάρτιος 2000) "η ευρωπαϊκή οικονομία να καταστεί η πιο ανταγωνιστική και δυναμική, βασισμένη στη γνώση, οικονομία στον κόσμο". Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2001-2005 και έχει προϋπολογισμό 100 ΜEURO. Βασικές γραμμές δράσεις του eContent είναι: 

  • η βελτίωση της πρόσβασης και η επέκταση της χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέα 
  • η βελτίωση της παραγωγής περιεχομένου σε πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον 
  • η αύξηση της δυναμικότητας της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου υψηλής ποιότητας 

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι εθνικοί εκπρόσωποι του προγράμματος, κ.κ. Ε. Μπούμπουκας, Σ. Πιπερίδης και Γ. Καλαμαράς, και ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία της Πληροφορίας", κ. Jens Matthiessen. H εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το eCοntent.

 

 
eContent (CORDIS)
eContent (europa)
 
Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/04/2001