National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 27/02/2001
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

enovationmeeting - H πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή συνάντηση επιχειρήσεων στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Διανομή

08/03/2001

Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή συνάντηση επιχειρήσεων στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Διανομή, το enovationmeeting διοργανώνεται το διάστημα 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2001, στη Λίλλη της Γαλλίας, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λίλλης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης "International Buyers Exhibition (IBEX)" (μια πρωτοβουλία για τη συνεργασία των επιχειρήσεων). To Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στο enovationmeeting και αποτελεί τον εταίρο της διοργάνωσης, από ελληνικής πλευράς.

Το enovationmeeting αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τομείς που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και όλη την αλυσίδα παραγωγής-διανομής (ασφάλεια, logistics, συμπεριφορά καταναλωτών, νέα οικονομικά μοντέλα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, κ.ά.).

Το enovationmeeting απευθύνεται:

α) σε μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους διανομής, παραγωγής και υπηρεσιών, και αναπτύσσουν ή προτίθενται να αναπτύξουν έργα ηλεκτρονικού εμπορίου,

β) σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) - προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ειδικότερα, βασικοί άξονες της εκδήλωσης θα είναι η διοργάνωση:

α) επιχειρηματικών συναντήσεων
Κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν επαφές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο enovationmeeting. Aναμένεται να πραγματοποιηθούν 3.000 συναντήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους 90 μεγάλων επιχειρήσεων και 450 καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.

β) συνεδρίων και συναντήσεων εργασίας
Παράλληλα με τις επιχειρηματικές συναντήσεις, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (συνέδρια, συναντήσεις εργασίας, συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς του τομέα, παρουσιάσεις νέων προϊόντων, κλπ.).

γ) Forum Kαινοτομίας
Το Forum Καινοτομίας θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα καινοτόμων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επισημαίνεται ότι, πριν τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών συναντήσεων, τα έργα κάθε συμμετέχουσας μεγάλης επιχείρησης θα περιγραφούν και θα αξιολογηθούν από την ομάδα διοργάνωσης του enovationmeeting. Όσον αφορά τις ΜΜΕ - προμηθευτές τεχνολογίας, αυτές θα επιλεγούν βάσει του επιπέδου εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας και βάσει της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα για προσωπικές συναντήσεις με τους προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών και τους διεθνούς επιπέδου ειδικούς σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε κάθε μεγάλη επιχείρηση θα διατίθεται εκθετήριο με ειδικό χώρο για την αποτελεσματική διεξαγωγή των συναντήσεων.

Στο enovationmeeting έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως: IBM, CARREFOUR, 3 SUISSES, BNP PARIBAS, LA MONDIALE, 9TELECOM, QUELLE, AUCHAN, κ.ά. 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) έχει αναλάβει την προώθηση του enovationmeeting στην Ελλάδα, με στόχο την επιτυχή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου/επιχειρείν. Στόχος του ΕΚΤ είναι να συμμετάσχουν στο enovationmeeting τουλάχιστον 5 μεγάλες και 20 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Για την καλύτερη ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με το enovationmeeting, το ΕΚΤ διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λίλλης, ενημερωτική Ημερίδα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2001 (09.30-13.00) στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στην Ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ι. Καλογήρου, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης για την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Ο κ. Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική δραστηριότητα, και στα μέτρα που λαμβάνονται για την απλοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Βασικοί ομιλητές της Ημερίδας ήταν εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λίλλης, οι οποίοι παρουσίασαν τους όρους συμμετοχής και τις προοπτικές που προσφέρει το enovationmeeting στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στην ημερίδα συμμετείχε, από ελληνικής πλευράς, ο κ. Ν. Μυλωνόπουλος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Επιστημονικός Συντονιστής του έργου MOBICOM που αφορά τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης του mobile commerce από τις επιχειρήσεις.

Ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις (27 και 28 Φεβρουαρίου 2001) μεταξύ των εκπροσώπων του enovationmeeting και στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων. Το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει αυτή η πρώτη συνάντηση ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Oπως ανακοινώθηκε στην Ημερίδα, oι ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο enovationmeeting θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή:

  • μέχρι τις 30 Απριλίου 2001, αν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις,
  • μέχρι τις 15 Μαΐου 2001, αν πρόκειται για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Το κόστος συμμετοχής για τις ΜΜΕ ξεκινάει από 300 euro, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις το κόστος ξεκινάει από 2.500 euro. 

 

 
enovationmeeting
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:08/03/2001