National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 08/06/2000
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Hμερίδα ΓΓΕΤ και ΕΚΤ για το Πρόγραμμα "Ποιότητα Ζωής & Διαχείριση Εμβιων Πόρων"

08/06/2000

Ενημερωτική Ημερίδα για το Θεματικό Πρόγραμμα "Ποιότητα Ζωής & Διαχείριση Έμβιων Πόρων" του 5ο Προγράμματος Πλαισίου Έρευνες, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Επίδειξης διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2000 στην Αθήνα.

Τη στατιστική αξιολόγηση της Ελληνικής συμμετοχής στην 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Προγράμματος, παρουσίασε η κα. Θ. Καζάζογλου, εθνικός εκπρόσωπος του Προγράμματος,. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η συμμετοχή των ελληνικών φορέων και εταιρειών στο πρόγραμμα κρίνεται ικανοποιητική, με περιθώρια βελτίωσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων (1η Προθεσμία: Ιούνιος 1999), σε 32 έργα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, σε σύνολο 307 εγκεκριμένων έργων (ποσοστό 10,4%). Ακόμη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων (2η Προθεσμία: Νοέμβριος 1999), σε 55 προτάσεις υπάρχει ελληνική συμμετοχή, σε σύνολο 240 εγκεκριμένων προτάσεων (ποσοστό 22,9%).

Η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Ερευνα" της ΕΕ, κα Mary Kavanagh, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις Κεντρικές Δράσεις του Προγράμματος (Τρόφιμα, διατροφή, υγεία - Έλεγχος των λοιμωδών νόσων - Το "εργοστάσιο κύτταρο" - Αειφόρος γεωργία, αλιεία και δασοκομία και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών περιοχών - Γήρανση του πληθυσμού), καθώς και τις Δράσεις Ε&ΤΑ πολλαπλών εφαρμογών.

Ο Δρ. Θ. Παπάζογλου από το ΙΤΕ/Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser, παρουσίασε τις Εκπαιδευτικές υποτροφίες ως συνοδευτικό μέτρο στο Πρόγραμμα, ενώ η κα Ι. Πετροχείλου από την Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τροφίμων (ΕΤΑΤ ΑΕ) αναφέρθηκε στην προώθηση της καινοτομίας και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων σε ερευνητικές και τεχνολογικές δραστηριότητες.

Μετά τις εισηγήσεις και τη συζήτηση, ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν προτάσεις, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

 
Καταγραφή της Ελληνικής Συμμετοχής στην 1η Προκήρυξη του Προγράμματος "Ποιότητα Ζωής & Διαχείριση των Εμβιων Πόρων" του 5ου Προγράμματος Πλαισίου
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001