National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 22/05/2000
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ στις  "Ημέρες Ερευνας και Τεχνολογίας 2000" (22-25 Μαϊου 2000)

22-25/05/2000

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργάνωσε, στο νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, από 22 έως 25 Μαϊου 2000, εκδήλωση με θέμα "Ημέρες Ερευνας και Τεχνολογίας 2000". Σκοπός της εκδήλωσης, που διεξάγεται ανά τετραετία, ήταν η προβολή των αποτελεσμάτων της τεχνολογικής και επιστημονικής έρευνας, με στόχο την αξιοποίηση τους από την παραγωγική διαδικασία, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κεντρικός άξονας των εκδηλώσεων ήταν η έκθεση των ερευνητικών ομάδων του ΕΜΠ, καθώς και άλλων πανεπιστημίων και ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν ειδικές συνεδρίες σε τεχνολογίες αιχμής, όπως και επισκέψεις σε εργαστήρια του ΕΜΠ και στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συζητήσεις για θέματα όπως: "Ερευνα-Τεχνολογία-Υπηρεσίες από τα ΑΕΙ: Εξελίξεις και προοπτικές", "Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας", "Εκπαίδευση και παραγωγή", "Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα", "Επιστήμη και Τέχνη". Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και μεγάλος αριθμός φοιτητών.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων (23/5/2000), πραγματοποιήθηκαν, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Το νέο κτίριο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1999, καταλαμβάνει έναν χώρο 7.000 τ.μ., περιλαμβάνει αναγνωστήριο 500 θέσεων και 50 θέσεις εργασίας σε ηλ. υπολογιστές. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ παρέχει πρόσβαση σε περίπου 215.000 τόμους βιβλίων και 100.000 τόμους περιοδικών.

Στις "Ημέρες Ερευνας και Τεχνολογίας 2000" συμμετείχε με ξεχωριστό περίπτερο, το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ (κοινοπραξία με συντονιστή το ΕΚΤ και εταίρους τις αναπτυξιακές εταιρείες ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΤΑΤ, ΕΔΑΠ/ΤΠΘ) παρουσιάζοντας τις δράσεις του όσον αφορά τη προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνολογίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στους επισκέπτες διατίθονταν, ενημερωτικά φυλλάδια του Κέντρου, το περιοδικό "Καινοτομία, Ερευνα και Τεχνολογία", καθώς και .η πρόσφατη έκδοση "Χαρτοφυλάκιο Καινοτόμων Ελληνικών Τεχνολογιών". Το περίπτερο επισκέφθηκαν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εκπρόσωποι εταιρειών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ, για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, και για τις δυνατότητες αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, κυρίως μέσω του ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας.

 

 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001