Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ισότητα των φύλων στην έρευνα και την καινοτομία

15/02/2012

Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την ισότητα των φύλων και τη μεγιστοποίηση της καινοτομίας μέσω της διαφορετικότητας στους ερευνητικούς οργανισμούς διοργανώνει το δίκτυο GENDERA (Gender Debate in the European Research Area, www.gendera.eu), στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στις 19-20 Μαρτίου 2012, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν μέτρα και πολιτικές για την ισότητα των φύλων στην έρευνα, ως παράγοντας που οδηγεί σε ερευνητικά αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, καινοτομία και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας ενός οργανισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ενίσχυση της έρευνας και η αύξηση του -χαμηλού ακόμα- ποσοστού ερευνητριών αποτελούν προτεραιότητα για την ΕΕ, προκειμένου η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική. Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πολιτικές και πρακτικές για την προσέλκυση, τη διατήρηση και την επαγγελματική εξέλιξη σε διευθυντικές θέσεις ικανών ερευνητριών στην Ευρώπη. Θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για δομικές και οργανωτικές αλλαγές σε ερευνητικούς οργανισμούς, τα αποτελέσματα ερευνών που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων, οι μελλοντικές κατευθύνσεις, κ.ά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συνέδριο μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης: http://www.gendera.eu/index.php5?file=21

Το ευρωπαϊκό έργο GENDERA στοχεύει στη διάδοση πολιτικών και βέλτιστων πρακτικών για την ισότητα των δύο φύλων στην έρευνα. Συγχρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ (Πρόγραμμα "Επιστήμη και Κοινωνία") και υλοποιείται από 9 οργανισμούς από Ουγγαρία, Ισπανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του έργου: http://www.gendera.eu/

www.ekt.gr, με πληροφορίες από GENDERA

 
European Conference on Gender and Innovation: Maximising Innovation Potential Through Diversity in Research Organisations (19-20/03/2012, Stuttgart, Germany)
|More