Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Εκδηλώσεις ΕΚΤ για τα ερευνητικά προγράμματα ΙΔΕΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ του 7ου ΠΠ

31/08/2012

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες για τις νέες προκηρύξεις των προγραμμάτων ΙΔΕΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Η εκδήλωση για το πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Επιστημόνων "Μαρία Κιουρί" (Marie Curie Fellowship Association- Hellas).

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει τις τρέχουσες και μελλοντικές προκηρύξεις του προγράμματος ΙΔΕΕΣ. Συντονιστές και αξιολογητές των δράσεων για νέους και έμπειρους ερευνητές θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Research Executive Agency, REA) Marcela Groholova θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του προγράμματος "ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Δράσεις Marie Curie" για το 2013, και τις τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τις δράσεις "Initial Training Networks (Δίκτυα Αρχικής Κατάρτισης Ερευνητών)", "Industry-Academia Partnerships and Pathways (Σύνδεση Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής Κοινότητας)" και "International Research Staff Exchange Scheme (Διεθνείς Ανταλλαγές Ερευνητικού Προσωπικού)".

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-09-17/index.html
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-09-18/index.html

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/events/live

Τα βίντεο των εκδηλώσεων θα αναρτηθούν στη σελίδα:
ttp://www.ekt.gr/news/events/ekt/videos.html

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα του 7ου ΠΠ: "Υγεία", "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", "Ενέργεια", "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες", "ΙΔΕΕΣ", "ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Δράσεις Marie Curie", "Ερευνητικές Υποδομές", "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό".

Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ παρέχονται χωρίς κόστος και περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (http://helpdesk.ekt.gr/fp7), τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 
Εκδήλωση για το πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ
Εκδήλωση για το πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ
|More