Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Εκδήλωση για την ελληνική καινοτομία από το Corallia στο "Σπίτι των Ελλήνων" του Λονδίνου

27/08/2012

Η υψηλή τεχνολογία και η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσιάστηκε στην εκδήλωση με θέμα "Rediscover Greece: Investment Opportunities in High-Tech" που διοργάνωσε το Corallia Clusters Initiative στο "Σπίτι των Ελλήνων" ("The House of Hellenes") στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επενδυτικών ομίλων της ελληνικής κοινότητας, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, για την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και την πρόσκληση της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επαγγελματικών επαφών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δημιουργία του "The House of Hellenes" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν μια πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τη "Συμμαχία για την Ελλάδα" και το "Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας" με σκοπό τη συστράτευση δημιουργικών και επιχειρηματικών δυνάμεων της χώρας και της διασποράς. Η πρωτοβουλία, με σύνθημα "Restarting Greece" προβάλλει τη δημιουργική πλευρά της χώρας που μπορεί και θέλει να παράγει διεθνώς ανταγωνιστικά αγαθά, υπηρεσίες και πολιτισμό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Corallia για την ανάδειξη της καινοτομίας "made in Greece", αλλά και τα cluster που συντονίζει για Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής (mi-Cluster), Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές (si-Cluster) και Τεχνολογίες Παιγνίων και Δημιουργικό Περιεχόμενο (gi-Cluster). Οι ελληνικές εταιρείες, στην παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκονται στην πιο ώριμη φάση τους, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη συνεργασιών με ξένες αγορές όπως του Ην. Βασιλείου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τη δημιουργία μιας ελληνο-βρετανικής πλατφόρμας εμπιστοσύνης πάνω στην οποία θα χτιστούν συστηματικά στο άμεσο μέλλον επιτυχείς συνεργασίες.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Corallia

 
Ανακοίνωση Corallia
|More