Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
moneypedia.gr: ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το χρήμα και την επιχειρηματικότητα

19/12/2011

Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, το moneypedia.gr, παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη Eurobank EFG και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που παρέχει στους χρήστες του Διαδικτύου ανοικτή, εύληπτη και εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση, θεωρητική αλλά και χρηστική, για τραπεζικά και γενικότερα χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και μια εισαγωγή στη νεανική επιχειρηματικότητα και τα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξή της.

Ο δικτυακός τόπος www.moneypedia.gr απευθύνεται κατεξοχήν στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, ανεξάρτητα από το επίπεδο και την κατεύθυνση της εκπαίδευσής τους. Στη διεύθυνση αυτή, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ένας νέος μπορεί να βρει όλη την απαραίτητη αλλά και έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται για το χρήμα και πώς αυτό λειτουργεί, όπως και για τις Τράπεζες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα με εύχρηστα ηλεκτρονικά εργαλεία να εξοικειωθεί με τις βασικές, αλλά και τις πιο σύνθετες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, να οργανώσει τα οικονομικά του και να βρει συμβουλές για να ανοίξει ή να επεκτείνει μια δική του επιχείρηση.

Τα κείμενα του moneypedia.gr γράφτηκαν από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από την πλούσια ύλη που προσφέρει, το moneypedia.gr θα ανανεώνεται σε συχνή βάση και θα έχει και δικές του σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Eurobank, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 
moneypedia.gr
|More