Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Εκδήλωση για ερευνητικές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

12/03/2012

Εκδήλωση για ερευνητικές συνεργασίες και συγκρότηση κοινοπραξιών που θα υποβάλουν από κοινού προτάσεις στο πρόγραμμα Υγεία του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα Υγεία (HEALTH-NCP-NET) και το ευρωπαϊκό έργο "Fit For Health". Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι το νέο Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Υγεία, ενώ συμμετέχει και στο δίκτυο Fit For Health.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες, συλλόγους ασθενών και άλλους ευρωπαϊκούς φορείς που ενδιαφέρονται για διεθνείς συνεργασίες και συμμετοχή σε έργα του 7ου ΠΠ. Τα κύρια πεδία που καλύπτει είναι: Βιοτεχνολογία, γενόσημα εργαλεία και ιατρικές τεχνολογίες για την ανθρώπινη υγεία, Μεταφραστική έρευνα για την υγεία, Βελτιστοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης για τους Ευρωπαίους πολίτες και άλλες δράσεις στον τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων, παρουσιάσεις ερευνητικών προτάσεων, διαλέξεις σχετικά με τις προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης κοινοπραξίας, κ.ά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης (http://www.b2match.eu/fp7health2012/participants/new) έως τις 5 Μαϊου, ή/και να υποβάλουν αίτηση για να παρουσιάσουν την ερευνητική τους ιδέα (καταληκτική ημερομηνία: 27 Απριλίου). Το πρόγραμμα των διμερών συναντήσεων θα καθοριστεί από 7 έως 21 Μαΐου και θα οριστικοποιηθεί στις 23 Μαΐου.

Σημειώνεται πως στις 29 Μαϊου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την αναμενόμενη προκήρυξη του προγράμματος Υγεία, στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210 7273920, E-mail: cpascual@ekt.gr.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 
FP7 Health Partnering event
European Commission: Open Information Day
Health-NCP-Net
Fit for Health
|More