Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Οι νικητές του Διαγωνισμού "Kαλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012"

31/07/2012

Καινοτόμες και με οικολογικό προσανατολισμό ήταν οι εικονικές επιχειρήσεις τις οποίες δημιούργησαν και παρουσίασαν στο κοινό οι δέκα καλύτερες μαθητικές ομάδες από Λύκεια και ένα Γυμνάσιο της χώρας, που συμμετείχαν στην τελική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012". Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Σωματείο "Επιχειρηματικότητα Νέων"/JA Greece πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου τεχνολογίας AIT (Αthens Information Technology), στην Παιανία Αττικής.

Το πρώτο βραβείο έλαβε ομάδα πέντε μαθητών της σχολής Ι.Μ Παναγιωτόπουλου, παρουσιάζοντας την εικονική επιχείρηση "GRINN AE". Η επιχειρηματική τους ιδέα βασίστηκε στη σχεδίαση και κατασκευή ενός οικολογικού ηλιακού φορτιστή για κινητά και μικροσυσκευές, ο οποίος λειτουργεί χωρίς μπαταρία λιθίου. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012", που διοργανώνει το Junior Achievement Europe και το JA Romania (JA ? YE Europe) στις 19-22 Ιουλίου 2012, στο Βουκουρέστι.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε μαθητική ομάδα από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στη Μυτιλήνη, η οποία εντυπωσίασε το κοινό δημιουργώντας και παρουσιάζοντας την εικονική επιχείρηση "KalloniAgroCom", με αντικείμενο την πώληση αγροτικών προϊόντων του νησιού σε συμφέρουσες τιμές μέσω ηλεκτρονικής δημοπράτησης.

Για το τρίτο βραβείο υπήρξε ισοβαθμία ανάμεσα στις εικονικές επιχειρήσεις "ΜUSTERPEACE" από μαθητές του Α? Αρσάκειου Λύκειου Ψυχικού, οι οποίοι παρουσίασαν το πρωτοπόρο δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) νεανικό περιοδικό MUST, γραμμένο από νέους για νέους, και το "SmartPack Co" από μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, οι οποίοι παρουσίασαν μια ειδικά διαμορφωμένη ξύλινη κατασκευή που παρέχει δυνατότητα ψύξης ή θέρμανσης του περιεχομένου της με το πάτημα ενός διακόπτη.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece Χρήστος Τσάγκος, υπογράμμισε: "Οι επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και συστηματικά, καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, απέπνεαν πρωτοτυπία, δημιουργικό ταλέντο και φαντασία. Τα παιδιά κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν για ακόμα μια φορά με την εφευρετικότητά τους, την προσήλωσή τους στον κοινό στόχο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια".

Το Σωματείο "Επιχειρηματικότητα Νέων"/Junior Achievement Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005, σε συνεργασία με τον διεθνή ? μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ? οργανισμό Junior Achievement Worldwide. Αποτελείται από 85 μέλη προερχόμενα από τον επιχειρηματικό κόσμο και αποσκοπεί στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχουν σχέση με την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες αποτελούν τις πρώτες βάσεις για να βοηθηθούν οι νέοι μας, να επιλέξουν με επιτυχία το επαγγελματικό τους μέλλον σε κάθε τομέα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Σωματείο "Επιχειρηματικότητα Νέων"/Junior Achievement Greece

 
Σωματείο "Επιχειρηματικότητα Νέων"/Junior Achievement Greece
|More