Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

05/12/2011

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2011 (FEST11) πραγματοποιείται από 15 έως 18 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με στόχο την προβολή της προσφοράς της επιστήμης στην καθημερινή μας ζωή και την ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου για τον ρόλο της στην κοινωνία. Το FEST11 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ομορφιά, τη φαντασία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης, αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή ζωή. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το openscience.gr.

Οι πρωινές εκδηλώσεις (10.30-14.00) απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι θα προσεγγίσουν με απλό τρόπο τις επιστημονικές έννοιες και θα κατανοήσουν την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα. Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια, επιστημονικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα.

Τα παιδιά και οι νέοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση "Αβαξ: πλευρές της ιστορίας των υπολογιστών στην Ελλάδα" στον ισόγειο χώρο του Ιδρύματος. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου στις υποδομές του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, στο Υπολογιστικό του Κέντρο και στη Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας "Κ.Θ.Δημαράς".

Οι απογευματινές παρουσιάσεις (19.00-21.00) απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές και, ταυτόχρονα, να ενημερωθεί για τη μεθοδολογία της έρευνας και της επιστήμης. Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις. Ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα παρουσιάσουν "εργαλεία" σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας.

Το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του διαγωνισμού σχολείων School LAB (www.school-lab.org) για την επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη (απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα). Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο του ΕΙΕ. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε. Γραμματικοπούλου, Μ. Κοντογιάννη, Τηλ.: 210 7273501, 7273516, e-mail: gramma@eie.gr & mkont@eie.gr).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 
To πρόγραμμα του Φεστιβάλ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις, Πρόγραμμα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011
Βρετανικό Συμβούλιο
School Lab
To πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο openscience.gr
|More