Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Κύκλος Ομιλιών "Ανάγκη και Δίκαιο: Μέσα από την ιστορική προοπτική" στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

30/03/2012

Από τις 3 έως τις 24 Απριλίου πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) κύκλος ομιλιών με θέμα "Ανάγκη και Δίκαιο: Μέσα από την ιστορική προοπτική". Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας του Δικαίου και εντάσσονται στις Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις του ΕΙΕ "Επιστήμης Κοινωνία".

Οι ομιλίες θα απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι δικαιικοί θεσμοί σε περιόδους όπου οξύνεται η δυσχέρεια στην ικανοποίηση των βιοτικών και μη αναγκών των ανθρώπων; Μπορεί και πώς το δίκαιο να γίνει αρωγός στην άμβλυνση των ανταγωνισμών που προκαλεί η έλλειψη ουσιωδών αγαθών, υλικών και μη; Πώς επηρεάζεται η πολιτειακή δομή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Πώς απαντά η οργανωμένη πολιτικά κοινότητα σε απειλές για την ύπαρξή της (αμφισβήτηση εδαφικής ακεραιότητας, ένοπλη αμφισβήτηση του κυρίαρχου κοινωνικού-οικονομικού μοντέλου, θεομηνίες, οικονομικές κρίσεις); Μπορεί και πώς η πολιτική κοινότητα να δράσει προληπτικά και να περιορίσει ή να ακυρώσει τις συνέπειές τους;

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Απριλίου, την Πέμπτη 5 Απριλίου και την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 19.00. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο http://www.eie.gr/epistimiskoinonia/openscience-gr-programme.html .

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΙΕ (Τηλ.: 210 7273501, 7273516, Ε-mail: gramma@eie.gr, mkont@eie.gr).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις (Πρόγραμμα 2011-2012)
|More