Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις  English version   
 

RSS Feeds

Ο διαδικτυακός τόπος "Έρευνα και Καινοτομία" προσφέρει την υπηρεσία RSS με την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε στον υπολογιστή σας τις τελευταίες ενημερώσεις του δικτυακού τόπου.

Τα διαθέσιμα RSS Feeds μέσω του δικτυακού μας τόπου είναι:

RSS Feeds: Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

RSS Feeds: Εκδηλώσεις Έρευνας και Καινοτομίας

Οδηγίες Χρήσης:

  • Κάντε αντιγραφή συντόμευσης του συνδέσμου RSS της κατηγορίας που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.
  • Κάντε επικόλληση του συνδέσμου RSS στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής ανάγνωσης RSS.

Τι είναι το RSS;

Το RSS (Really Simple Syndication) είναι μια τεχνολογία που μπορεί και συλλέγει για εσάς τα τελευταία νέα από τους δικτυακούς τόπους που έχετε επιλέξει, αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα. Μπορείτε δηλαδή να έχετε άμεση και διαρκή ενημέρωση στον υπολογιστή σας, λαμβάνοντας σε τίτλους ή περιλήψεις το νέο περιεχόμενο (RSS feeds). Έτσι, δε χρειάζεται να επισκέπτεσθε καθημερινά τους δικτυακούς τόπους της προτίμησής σας, αναζητώντας τυχόν ανανεώσεις και προσθήκες περιεχομένου.

Μπορείτε, μάλιστα, να ορίσετε τις θεματικές για τις οποίες σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημέρωση, είτε μέσω της κατηγοριοποίησης που προσφέρουν οι ίδιοι οι δικτυακοί τόποι, είτε μέσω λέξεων-κλειδιών. Το RSS σας δίνει, επιπρόσθετα, τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα προσωπικό αρχείο θεμάτων ανά κατηγορία, ενώ κάποια προγράμματα ανάγνωσης RSS σας επιτρέπουν να «κατεβάσετε» τα νέα που συγκεντρώσατε, ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε και εκτός σύνδεσης.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το RSS;

Για να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποια από τις ακόλουθες ενέργειες:

Α. Να προμηθευτείτε και να εγκαταστήσετε κάποιο δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης RSS. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε πρόσβαση στα RSS feeds σας μόνο μέσω του υπολογιστή στον οποίο εγκαταστήσατε το πρόγραμμα. Ενδεικτικά προγράμματα:

Για Windows:

Για Mac:

Για Linux:

Β. Να εγγραφείτε δωρεάν σε μια online υπηρεσία ανάγνωσης RSS feeds, όπως είναι:

Γ. Να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία RSS στον browser σας (ΙΕ 7, Firefox, Opera, Safari, κ.α.) ή στον e-mail client σας εφόσον υποστηρίζεται (ενδέχεται να χρειαστεί να κατεβάσετε το ειδικό plug-in).

|More