Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Οι αξίες του Ολυμπισμού στα "Κυριακάτικα Πρωινά" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

07/05/2012

Οι αξίες του Ολυμπισμού και η επιστήμη των αθλημάτων θα παρουσιαστούν την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), στο πλαίσιο των Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία" και "Κυριακάτικα Πρωινά" του ΕΙΕ. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το British Council, με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2012.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, η χαρά της άσκησης, τα σύγχρονα πρότυπα και οι αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ακοντισμού Αννας Βερούλη και του πρωταθλητή της σκοποβολής και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Νίκου Μιχαλόπουλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν με τον προσωπικό τους ξεχωριστό τρόπο το τρίπτυχο "Ονειρεύομαι-Θέλω-Μπορώ".

Η ιστορία των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών θα παρουσιαστεί από τον συλλέκτη Γιώργο Στυλιανό, με σχετικά ντοκιμαντέρ, κουίζ και διαγωνισμούς. Ο chef Θωμάς Μπακοδήμος και η ομάδα του (ΙΕΚ ΞΥΝΗ) θα παρουσιάσουν θέματα σωστής υγιεινής διατροφής. Η ομάδα του Famelab θα δώσει την επιστημονική ερμηνεία διαφόρων αθλημάτων μέσα από θεατρικό δρώμενο. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση αντικειμένων και ενθυμημάτων από Ολυμπιακούς Αγώνες, με ξενάγηση του Γ. Στυλιανού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για την έκθεση, ενώ για τα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 210 7273501 και 7273516, στα e-mail: gramma@eie.gr και mkont@eie.gr, και στον δικτυακό τόπο του ΕΙΕ (www.eie.gr).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις
|More