Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Καινοτόμες διαδικτυακές πρακτικές νέων δημιουργών

10/09/2012

Τα 10 δημοφιλέστερα νεανικά εγχειρήματα δημοσίευσε πρόσφατα το Φόρουμ Καλών Πρακτικών στον δικτυακό τόπο http://go.dimiourgw.com/. Το Φόρουμ αποτελεί μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών από νέους όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καλών πρακτικών, στον οποίο υποβλήθηκαν συνολικά 31 εγχειρήματα. Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν με online ανοικτή ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 700 άτομα.

Οι Καλές Πρακτικές προέρχονταν από διάφορους χώρους, όπως επιχειρηματικό, τεχνολογικό, επιστημονικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό, έχουν κερδοσκοπικό ή μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η βασική προϋπόθεση ήταν να προέρχονται από νέους ή νέες έως 35 ετών, να είναι καινοτόμες και ικανές να προβάλλουν ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία.

Τα δημοφιλέστερα εγχειρήματα, όπως αυτά αξιολογήθηκαν από τους χρήστες του Διαδικτύου, είναι τα ακόλουθα:

- Greece in a box (http://www.greeceinabox.gr): e-shop που συλλέγει επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα από εκλεκτούς παραγωγούς και τα διαθέτει σε όλο τον κόσμο σε εξαιρετικές τιμές

- QRshop (http://www.qrshop.gr/): πλατφόρμα πωλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων (με φωτογράφηση του QR κωδικού του προϊόντος από οποιαδήποτε φυλλάδιο, αφίσα, κ.ά.).

- Beyond The Heraclean Pillars: επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο οι άθλοι του Ηρακλή δίνονται με μορφή γρίφων υψηλής δυσκολίας με μυθολογικά, γλωσσικά αλλά και φιλοσοφικά στοιχεία της αρχαιότητας.

- Synergy Project (www.synergyproject.gr): υποδομή στέγασης για freelancers, μικρές startup επιχειρήσεις και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν και δεν έχουν το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας (διατίθενται πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συναντήσεων, γραφεία για επαγγελματικά ραντεβού, κ.ά.).

- Sail in Greek Waters (http://www.sailingreekwaters.gr): επιχείρηση ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών και παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών τουρισμού

- Imatioθiki ( http://imatiothiki.com/): δικτυακός τόπος που προβάλλει την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητα νέων Ελλήνων που συνεχίζουν να προσπαθούν, να βρίσκουν διεξόδους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης κουλτούρας

- Meet In 5' (http://meetin5.blogspot.com): σειρά εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή επαγγελματίες, ερασιτέχνες και επενδυτές από το χώρο του διαδικτύου και των κινητών εφαρμογών (η κάθε συνάντηση περιορίζεται στα 5 λεπτά, με βάση το γνωστό μοντέλο των "speed dates")

- SourceLair (http://www.sourcelair.com/): διαδικτυακή πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού που προάγει τη συνεργασία ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες προγραμματιστών και παρέχει μέγιστη φορητότητα μεταφέροντας όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί ένας σύγχρονος προγραμματιστής στο σύννεφο.

- StageDiving (http://www.stagediving.gr/): δικτυακός τόπος για τη δημοσίευση και προώθηση μουσικών εκδηλώσεων μέσω αφισών.

- Greece History and Culture (http://www.greecehistoryandculture.com/): εμπορική εφαρμογή για λειτουργικό iOS (iPhone - iPad - iPod με την έκδοση 5 και άνω), η οποία παρουσιάζει την ελληνική ιστορία, την προϊστορία και τον πολιτισμό.

Φιλοδοξία του Φόρουμ είναι οι καλές αυτές πρακτικές να αποτελέσουν έμπνευση για όλους τους νέους, να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με ανερχόμενες και δυναμικές επιχειρήσεις στην οποία να έχουν πρόσβαση χρηματοδοτικοί φορείς, να δικτυωθούν δημιουργικοί άνθρωποι στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να δημιουργηθεί ένας πόλος αναφοράς για νεανικές πρωτοβουλίες εκτός Αθηνών που αναζητούν υποστήριξη και πρόσβαση σε αγορές.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Φόρουμ Καλών Πρακτικών

 
Φόρουμ Καλών Πρακτικών - Αποτελέσματα 2012
|More