Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Δικτυακός τόπος για την προώθηση του Ασφαλούς Διαδικτύου από τους εκπαιδευτικούς

31/01/2012

Ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την αφύπνιση των μαθητών γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας και, κυρίως, του Διαδικτύου, είναι διαθέσιμο στον ειδικό δικτυακό τόπο http://educators.saferinternet.gr που ανέπτυξε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr.

Ο δικτυακός τόπος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και περιλαμβάνει συνοπτικούς οδηγούς για ασφαλή πλοήγηση, παρουσιάσεις για την οργάνωση ομιλιών προς μαθητές και γονείς, εγχειρίδια με θεωρία και ασκήσεις, online δραστηριότητες (κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες/σταυρόλεξα, ασκήσεις πολλαπλών επιλογών, διαδραστικά κουίζ, παιχνίδια γνώσεων, κ.ά.).

Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία, τις εξαιρέσεις που επιτρέπουν την αναπαραγωγή ενός έργου χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, τις άδειες creative commons και το σύστημα χαρακτηρισμού ηλεκτρονικών παιχνιδιών PEGI και PEGI Online.

Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Το εκπαιδευτικό υλικό εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Δρ Βερόνικα Σαμαρά, Τηλ.: 6948 729493).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

 
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Ιστοχώρος για Εκπαιδευτικούς
|More