Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Οι νέες προκηρύξεις για τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ΥΓΕΙΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσεις του ΕΚΤ

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Χ. Κυριακοπούλου

13/07/2012

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, διοργάνωσε ενημερωτικές ημερίδες για τις νέες προκηρύξεις των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων ΥΓΕΙΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η εκδήλωση για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 5 Ιουλίου. Η εκδήλωση για το ΕΝΕΡΓΕΙΑ διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA), στη Θεσσαλονίκη, στις 6 Ιουλίου.

Τις νέες προκηρύξεις για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ παρουσίασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Χ. Κυριακοπούλου (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας). Οι τρεις κύριες προτεραιότητες των δύο προσκλήσεων υποβολής προτάσεων (INNOVATION-1 και INNOVATION-2) είναι η έρευνα του εγκεφάλου, η καταπολέμηση των ανθεκτικών στα φάρμακα μικροβίων και η έρευνα συγκριτικής αποτελεσματικότητας. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από αξιολογητές της ΕΕ και επιτυχημένους συμμετέχοντες, με χρήσιμες συμβουλές για την υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων. Παρουσιάστηκαν επίσης το ΒΙΟΝΙAN cluster και οι ερευνητικές υποδομές στο τομέα της υγείας.

Το πρόγραμμα ΕΝΕΡΓΕΙΑ παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βασίλειος Κουγιώνας (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας). Στόχος της εκδήλωσης με θέμα "Ερευνητικές Πρωτοβουλίες στον Τομέα της Ενέργειας" ήταν η παρουσίαση τόσο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όσο και ελληνικών πρωτοβουλιών στον συγκεκριμένο τομέα, όπως το cluster της ενέργειας του ΕΚΕΤΑ στο οποίο συμμετέχουν 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι παρουσιάσεις των δύο εκδηλώσεων, καθώς και το βίντεο της ημερίδας στην Αθήνα, είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-07-05/index.html
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-07-06/index.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δρ Χριστίνα Πασκουάλ (E-mail: cpascual@ekt.gr, Τηλ.: 210 7273920) και για το πρόγραμμα ΕΝΕΡΓΕΙΑ με τους Γεωργία Μαζιώτη και Κώστα Καραμάνη (E-mail: gmazio@ekt.gr, karamanis@ekt.gr, Τηλ.: 210 7273925, 7273918).

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ (www.ekt.gr/fp7) για τα προγράμματα: "Υγεία", "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", "Ενέργεια", "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες", "ΙΔΕΕΣ", "ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Δράσεις Marie Curie", "Ερευνητικές Υποδομές", "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό".

Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ παρέχονται χωρίς κόστος και περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (http://helpdesk.ekt.gr/fp7), τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Παρουσιάσεις και βίντεο από τις σχετικές εκδηλώσεις είναι διαθέσιμα στους δικτυακούς τόπους:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/ και http://www.ekt.gr/news/events/ekt/videos.html

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 
Εκδηλώσεις ΕΚΤ
Βίντεο εκδηλώσεων ΕΚΤ
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - ΕΚΤ
|More